ALTIN
 2.104,05
DOLAR
 31,3822
STERLİN
39,7428
EURO
 34,0576

Polat İçli Köftesi Tescil Edildi

Doğanşehir Polatlılar Derneği Başkanı Ahmet Alkan, 300 yıllık geçmişe sahip mahallelerinde her bayram da ikram edilen Polat usulü içli köfteye coğrafi işaret belgesi aldıklarını, Kınalı ekmeğe de coğrafi işaret belgesi alacaklarını söyledi. 

19 Ocak 2023 01:27
Polat İçli Köftesi Tescil Edildi

Yeni Malatya Gazetesi İdarehanesini ziyaret eden Polatlılar Derneği Başkanı Ahmet Alkan, içli köfteye olan ilgi nedeniyle her evde Polat içli köftesi yapılmaya devam ettiğini belirterek “Polat kasabamızda ben kendimi bildim bileli içli köfte yapılır. 300 Yıllık bir geçmiş var. Her bayramda mutlaka her evde içli köfte yapılır ve misafirlere ikram edilirdi. Bu günde Doğanşehir ve Polat bölgesinde oturan ev hanımları bir araya geldiklerinde köfte yaparak sohbet ederek bu geleneği sürdürüyorlar” diye belirtti.

COĞRAFİ İŞARET BELGESİNİ ALDIK

Polatlılar Derneği Başkanı Ahmet Alkan, 6 Aralık 2022 tarihi itibariyle Polat İçli Köftesi/ Polat Köftesinin tescil edildiğini belirterek “Polat köftesi aynı zamanda bir kültürü de yaşatıyor. İçli köfte yapmak üzere ev hanımları bir araya gelerek sohbet ederek en iyi köfteleri yapıyorlar. Komşuluk ilişkileri gelişiyor ve yüz yıllardır devam eden bir kültürü yaşatıyoruz. Polat köftesinin dışı etle yoğrulur, içi et ve soğan, baharatlarla doldurulur. Harika bir yemektir, Polatlılar o nedenle köftesiz olamazlar. Şimdi yine Polat’ımıza ait olan Kınalı ekmeğimize de coğrafi işaret belgesi almak için başvurduk ve kabul aşamasında bulunuyor” dedi.

“RAHMETLİ ÖZAL’A HER AY POLAT KÖFTESİ GÖNDERİRDİK”

Rahmetli olan Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın da Başbakanlığı dönemi de dahil olmak üzere her ay Ankara’ya Polat içli köftesi gönderdiklerini ifade eden Alkan, “Polat Belediye Başkanımız o yıllarda her ay yaptırdığı içli, köfteleri Başbakanlığa ve Çankaya’ya gönderirdi. Rahmetli ara da bir de kendisi arar Polat köftesi isterdi. Tanıtımına çok büyük desteği oldu. Hala da onu rahmetle anıyoruz” ifadelerini kullandı.

ZELYURT: “POLAT KÖFTESİ MARKA OLDU”

Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt ise Polat mahallesinin 1927 yılında nahiye olduğunu belirterek “Tarihi oldukça eskiye dayanan Polat’ın kendine has özellikleri vardır. Yemek konusunda, kültürel konuda hatta türkü konusunda da önemli bir mahallemizdir. Polat içli köftemiz ise Polat Derneği tarafından tescillenmiş coğrafi işaretini almış kendine has özelliği olan bir ürünümüzdür. Bunu tanıtmak içinde bizlerde elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner43