ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

MÜSİAD Başkanlığına Yunus Akçin Seçildi

 

13 Ocak 2023 08:44
MÜSİAD Başkanlığına Yunus Akçin Seçildi

Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şube Başkanlığına Yunus Akçin seçildi. Eski Başkan Muharrem Poyraz ise görevi Akçin'e devretti.
MÜSİAD Malatya Şubesi 22. Olağan Genel Kurulu bir otelde gerçekleştirildi. Yapılan genel kurulda  Muharrem Poyraz görev süresinin sona ermesi nedeniyle yeniden aday olmadı. Malatya Şube Başkanlığına seçilen Yunus Akçin 12 yıl önce de Genç MÜSİAD Malatya Şubesi'nin Başkanlığını görevinde bulunmuştu. 
Yunus Akçin başkanlığındaki MÜSİAD Malatya Şubesi Yönetim Kurulu’na, Yusuf Özdal, Hasan Özkan, Rıfat Tutuk, Zekeriya Tav, Yasin Ekinci, Ahmet Başoğul, Erkan Akın, Süleyman Reşidoğlu, Hamit Ilıcak, Enis Aydoğan, Muhammed Barış Yılmaz, Ömer Aksoy, Eray İlbay ve Yusuf Erdemir seçildiler. Denetim Kurulu’na Mevlüt Asil, Turan Turgut Tosun ve Selahattin Deniz seçildi.
Toplantıda söz alan Şube Eski Başkanı Muharrem Poyraz, göreve geldikleri 2019 yılı itibariyle birlikte birçok faaliyete imza attıklarını ifade ederek, ‘İlimizde hem üyelerimiz hem de Malatya’mız için ses getirecek projelere imza attık” dedi.

BAŞKAN POYRAZ,”HER TÜRLÜ HAYIRLI İŞLERİNDE YANINDA OLACAĞIZ”

İlk olarak kürsüye çıkan Başkan Muharrem Poyraz,”Her başlanan şeyin mutlaka bir sonu vardır. Tıpkı ömür gibi. Başlar ve biter. Bu gün bizlerde, 2019 Ocak ayında devraldığımız Yönetim Kurulu görevini alnımızın akıyla yeni arkadaşlarımıza teslim etmenin gururunu ve bahtiyarlığını yaşıyoruz. Özellikle görev sürecimiz boyunca fedakârca görev yapan Yönetim Kurulu arkadaşlarımı canı gönülden tebrik ediyorum. Çok büyük fedakârlık ve emekleri oldu. Onlara buradan tekrar şükranlarımı iletiyorum. Bu gün başkanlık görevini teslim alacak olan Yunus AKÇİN kardeşime başarılar diliyorum. Genç MÜSİAD’dan beri bu ailenin içerisinde olan, Genç MÜSİAD başkanlığı yapmış, Yönetim Kurullarında görev almış, en son Başkan Yardımcılığı görevini ifa etmiş olan Yunus kardeşime Allah’tan muvaffakiyetler diliyorum. Her türlü hayırlı işlerinde yanında olacağımızı destekçisi olacağımızı burada ayrıca iletmek isterim.” Dedi.

BAŞKAN AKÇİN,”GELECEĞE ODAKLANACAĞIZ”

Genel Kurulda seçilen Yeni Başkan Yunus Akçin konuşmasında,“ MÜSİAD ’ın Geleceği” olarak görülen Genç MÜSİAD ’a bir nefer olarak 2006 yılında üye olan, Malatya Genç MÜSİAD başkanlığı yapan, Geçmiş̧ 3 dönem MüSİAD’ımızın yönetim kurullarında çalışmalar yapan, ve son dönemde ise Başkan Yardımcılığı görevini ifa etmiş̧ bir kardeşiniz olarak; tüm üyelerimizin ve genel merkezin mutabakatı sonucunda, genel kurulumuzun da onayı ile devraldığımız, bu bayrağı, inşallah sizlerle birlikte daha ileriye, daha yükseğe taşıyacağımızı öncelikle belirtmek isterim. Üstlenmiş̧ olduğumuz sorumluluğun ne denli büyük olduğunun farkındayız. MÜSİAD'ı bugünlere taşıyan ruh ve heyecanla, inanç ve azimle bu sorumlulukları Allah’ın izniyle yerine getireceğiz. Gücümüzü geçmişimizden alarak, bugüne ve geleceğe odaklanacağız. Geçmişin tecrübeleri ile günün gerekliliklerini birleştirerek, MÜSİAD Malatya’yı yeni ufuklara taşıyacağız.

Evet, yarın değil, hemen simdi! Diyerek ülkemizin artık karanlık pusularda boğulan bir dönemden kurtulduğunun müjdecisi olarak, şahlanmaya, büyümeye, gelişmeye, basta ekonomik özgürlüğümüz olmak üzere her cephede bağımsızlığa koşmaya, MüSİAD’ımızın 10. Başkanı olmaktan gurur duyduğum Malatya’dan başlayarak tüm ülkemizde gece gündüz demeden çalışarak katkı sunacağımızı buradan bir kez daha ilan etmek istiyorum. Bu yüzyıl bizim olacak, çocuklarımızın, gençlerimizin geleceğimizin olacak. Bu yüzyıl Türkiye’nin Yüzyılı olacak inşallah. Bu vesileyle, UNESCO Dünya Mirası Listesine alınan Arslantepe Höyüğünün başta olmak üzere, bölgemizin turizmine ve tanıtımına katkı sunması amacıyla önümüzdeki dönemde Turizm Temalı olmak üzere MÜSİAD Genel İdare Kurulu Toplantısı’nın şehrimizde yapılmasını arzu ettiğimizi, tüm ülkemizin iş dünyası temsilcilerini şehrimizde ağırlamaya hazır olduğumuzu sizlerin huzurunda Genel Başkanımıza arz ediyoruz. Yoğun çalışma temposu içerisinde, vakit ayırıp genel kurulumuza teşrif ederek bizleri onurlandırdığı için Sayın Genel Başkanımıza şükranlarımızı arz ederim. Bugün Genel Kurulumuzda bu şerefli görevi sahsıma layık gören tüm üyelerimize, Kurulusundan bugüne kadar emeği geçen tüm şube başkanlarımıza bilhassa görevi devraldığım Muharrem Poyraz başkanıma teşekkür ediyorum.” Sözlerini kullandı.

BAŞKAN GÜRKAN,” ÜLKE EKONOMİSİNE BÜYÜK KATKI SAĞLADI”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, ”MÜSİAD ’ın 22.Genel Kurulunun Malatya’mıza, Malatyalı İşadamlarıma ve ülkemize hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum. MÜSİAD 1990’da kurulduktan sonra iş insanları açısından birlik ve beraberlik, teşebbüs cesaretinin artırılması noktasında büyük gayret gösterdi. Bugün ülkemizin ekonomisindeki katkı payı hayli yüksek bir seviyeye geldi. Bu anlamda 1990’da kurulan MÜSİAD hakikaten ülke ekonomisine büyük katma değerler üretti ve üretmeye de devam ediyor. Tekraren yeni seçilen arkadaşlarımıza, Yunus Akçil kardeşimize başarılar diliyorum. Muharrem Poyraz kardeşimize çalıştığı süre içerisinde kendisi ile ortak çalışma içerisinde büyük haz duyduğumu, büyük mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Kendisine bundan sonraki süreçteki iş hayatında başarılar diliyorum. Yunus Akçin kardeşimizin büyük işler başaracağına da inanıyorum.” Diye konuştu.

MİLLETVEKİLİ ÇAKIR,”MÜSİAD BİR OKUL GİBİDİR”

Bir dönem MÜSİAD Başkanlığı yapan AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, konuşmasında MÜSİAD’ın iş adamları için bir okul olduğunu vurguladı. Çakır, ” MÜSİAD bir okul gibi. Üyelerine katkı sunan bir yapısı var. Hem yerel anlamda ticari istişareler, hem yurt içi ve yurt dışında açılımlar olsun, her konuda MÜSİAD ’dan bizler de istifade ettiğimizi ifade etmek istiyorum. Yatırım ve kalkınma çok önemli. İş adamlarımızın özellikle Anadolu’dan yetişen sanayicimizin hem ulusal hem de uluslararası alana açılması için çok büyük öncülükler etti ve ülkemizin bugünlere gelmesinde en büyük etkenlerden, tırnaklarıyla kazıyan ve her bölgede yetişen ve her bölgede destek bulan bir anlayış ile buraya geldi. Ben genel kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum. Muharrem Başkanıma teşekkür ediyorum ve Yunus Başkanıma da hayırlı olsun diyorum.” İfadelerine yer verdi.

BAŞKAN ASMALI,” MALATYA ŞUBEMİZ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Programa cenaze nedeniyle katılamayan ve video mesaj gönderen MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı ise mesajında,” Bugün için Malatya’da sizlerle bir arada olacaktım. Maalesef üzüntülü bir haber aldım. Çok sevdiğim halam vefat etti. Bize de hakkı fazlasıyla vardı. Dolayısıyla bize son vazifemizi yapmak için Malatya’ya değil de Rize’ye gidiyorum. Cenazesine iştirak etmek için. Dolayısıyla aranızda bulunamıyorum ve büyük bir üzüntü içerisindeyim. Malatya’mız bizim için çok önemli bir şube. Çok değerli dostlarımızın olduğu bir bölge. Dolayısı ile gelmeyi arzu ediyordum. İnşallah sözümüz olsun. Malatya’mıza Ramazan’da iftar ya da sahur programında sizlerle beraber oluruz. Ben bu vesile ile bugün görevi devredecek olan Muharrem Poyraz başkanımıza ve çok değerli yönetim kuruluna çok teşekkür ediyorum. Yeni göreve başlayacak olan Yunus Akçin kardeşimize ve yönetimine üstün başarılar diliyorum.  İnşallah yeni dönemde Muharrem Başkanımızdan aldıkları bayrağı daha da ileri götürürler.” Dedi.

VALİ ŞAHİN,”33 YILDIR ÇOK KIYMETLİ İŞLERE ÖNCÜLÜK EDİYOR”

Vali Hulusi Şahin ise MÜSİAD ’ın 33 yıldır kıymetli işlere imza attığını belirterek , ”21 yy. Türkiye’nin yüzyılı diyoruz. Bunun için çok çalışmalı, çok üretmeli ve işimizi iyi yapmalıyız. Ahlak ve vicdandan asla taviz vermemeliyiz. Bu hususta MÜSİAD 33 yıldır çok önemli bir misyonu ifade ediyor. Çok önemli bir bayrağı ahlaklı, erdemli, helalinden kazanan, vatan ve millet sevdalısı işadamlarının derneği olarak 33 yıldır çok kıymetli işlere öncülük ediyor. Bunun bu şekilde 21.yy’da, Türkiye Yüzyılında da inşallah devam edeceği inancımızı bir kere daha ifade ediyoruz. Önceki yönetimimizde bugün devretti Muharrem Poyraz’a çok kıymetli hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bir kısmına şahit olma fırsatını buldum. Yeni ve genç MÜSİAD başkanımız Yunus Akçin beyefendiye de aldığı hizmet bayrağını ileriye götürme yolunda başarılar diliyoruz.” Sözlerini kullandı.

Genel Kurul sonrası yapılan konuşmaların ardından MÜSİAD üyeleri ve protokolün katılımı ile aile fotoğrafı çekildi.

>>> Ebubekir Atilla

!

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.