ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Yeni Malatyaspor'dan 'Ödemeler Yapılacak' Açıklaması

Derebeyleri Taraftarlar Derneği Başkanı Ender Kaya'nın gündeme getirdiği ‘11 futbolcu boşa mı düşecek’ açıklamasının ardından Malatya Valisi Hulusi Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ında katıldığı toplantıda uyarılan Yeni Malatyaspor Başkanı Ahmet Yaman başkanlığındaki yönetimden de futbolculara ödemelerin yapılacağı açıklaması yapıldı. 

29 Aralık 2022 00:19
Yeni Malatyaspor'dan 'Ödemeler Yapılacak' Açıklaması

Yeni Malatyaspor yönetimi kentte bulunan bir otelde basın toplantısı düzenleyerek spor gündemine dair değerlendirmelerde bulundular, basın mensuplarının sorularına yanıt verdiler.

“Deplasmanda harcanan 4 milyon 159 bin TL”

Yönetime geldikleri günden bugüne deplasmanda harcanan paraları değerlendiren kulübün mali işler sorumlusu ve yönetim kurulu üyesi Faruk Günbay; “Deplasmana harcanan para 4 milyon 159 bin TL, deplasman giderlerinin içerisinde uçak biletleri, futbolcuların otel paraları, otobüs kiraladık onların giderleri. Futbolcu giderlerimiz 24 milyon 349 bin TL, bunun içinde eski borcu olanlar onlar ödendi. Peşinatlar ödendi ve iki maaş ödendi. Futbolcularımızın eski borçları olduğundan dolayı transfer tahtamız kapalı kimseyi getiremiyorduk. Tahtamızı açarsak daha farklı şeyler konuşabiliriz.  7. aydan bugüne kadar yapmış olduğumuz kulüp giderlerimiz, 4 milyon 826 bin TL Teknik heyet toplamımız 2 milyon 843 bin TL Toplamda 36 milyon 178 bin 495 TL” dedi.

“Ödenen Nakit para 26 milyon 305 bin”

Yine yönetime geldiklerinden bu tarafa gelirleri ve yapılan nakit ödemeleri de gündeme alan Günbay; “Mustafa Eskihallacı sattık. Mustafa Eskihallaç’tan gelen 14 milyon para var. Onu düştükten sonra 22 milyon 178 bin 485 TL bizim masraf ettiğimiz para var. Bunun 1 milyon 80 bin TL’sinin valilik tarafından resmi hesabımıza gelen para var. Onu düştükten sonra 21 milyon 98 bin TL. Bugüne kadar Malatyaspor’un sırt, göğüs, dizlik, bacak hiçbir reklamımız yok.  Yalnızca led reklamları var onların da toplamı 543 bin TL bunu da düştükten sonra 20 milyon 535 bin TL yönetim ve Ahmet Yaman’ın ödediği para var.  Bunun yanı sıra elektrik giderlerine 1 milyon 929 bin TL ödedik ve bu eski borç 3 milyon 100 bin TL’ydi bir milyon 929 bini ödendi. 2 milyon 750 bin TL SGK, 700 bin TL vergi borcumuz var. 26 milyon 305 bin lira bugüne kadar ödediğimiz nakit para var.” şeklinde konuştu.

“11 milyon 337 bin ödenmesi lazım”

‘Futbolculara olan borçların ödenmemesi halinde futbolcuların elden kaçacağı’ gündemine dair sorulan soruya yanıt veren Günbay; “Toplam 12 tane futbolcumuz var 11 milyon 337 bin lira gibi bir para yatırılması lazım. En erken para, Cengizhan Akkün’ün 337 bin lirası ayın 1’ine kadar son gün. Ondan sonrası 28’ine kadar uzuyor. Başkanımız valimiz ve büyükşehir belediye başkanımızla görüştüler. Belli bir anlaşma zemine oturttular, anlaştılar. Allah nasip ederse bu hafta içerisinde bu 11 milyon 337 bin lira kapatılacak ve hiçbir tane futbolcuda bir yere gönderilmeyecek.” İfadelerinde bulundu.   

“Keşke herkes benim kadar sahip çıksa”

Aslen Bingöllü olduğunu ve takıma büyük bir destek verdiğini ifade eden yönetim kurulu üyesi Ersin İnak; “Bu iş takdir edersiniz ki, 5 kişinin, 10 kişinin sırtına yüklenecek iş değil. Şu şehrin takımına Gelin Birlikte Sahip Çıkalım. Sosyal medyayı kullanan bir kişi değilim, Selçuk beyin ısrarı üzerine hesap açıldı. Orada hep bir eleştiri, hep bir eleştiri sonuçta bizde insanız. Şu takımı ayakta tutabilmek için gerçekten canla başla çalışıyoruz. Ama sanki farklı bir şeyler yapılmaya çalışılıyor, farklı algı oluşturulmaya çalışılıyor. Ben Bingöllüyüm, ticari anlamda 16 yıldır çalıştığım bir şehir. Samimiyetimle söylüyorum, benim sahip çıktığım kadar insanlar şu şehrin takımına sahip çıksalar. Bu şehrin dinamikleri o kadar büyük ki. Biz projelerle geldik, gittikten sonra adımızdan güzel bahsedilsin diye geldik.” İfadelerine yer verdi.

Toplantıda birliktelik ve kenetlenme çağrısı yapılarak program sonlandırıldı.

Haber:Onay Ozan-Yeni Malatya

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.