ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Yeni Malatspor'da Endişe: 11 Futbolcu Serbest Mi Kalacak?

Malatyaspor Derebeyleri taraftarlar derneği başkanı Ender Kaya; “Bu hafta futbolcuların maaşı yatmazsa boşa düşecek 11 tane futbolcu varmış. Bu futbolcuların boşa düşmemesi için yönetimin bir şey yapması lazım.” dedi. 

26 Aralık 2022 00:33
Yeni Malatspor'da Endişe: 11 Futbolcu Serbest Mi Kalacak?

Malatyaspor Derebeyleri Taraftarlar Derneği Başkanı Ender Kaya, Yeni Malatyaspor’un sıkıntılarından kurtulması adına çağrıda bulunmak amacıyla Malatya Gazeteciler Cemiyetini (MGC) ziyaret ederek açıklamalarda bulundu:
“Acilen bu durumdan kurtulması lazım”
Ziyarette, Yeni Malatyaspor’un sıkıntılarından biran evvel kurtulması adına birlik çağrısında bulunan MGC başkanı Vahap Güner: “Konumuz Malatyaspor. Yeni Malatyaspor’un 3 puanının silinmesi ile başlayan ve futbolcularında sıkıntılar yaşaması nedeniyle Yeni Malatyaspor’un zor bir durumda olduğunu görüyoruz. Bu nedenle de Yeni Malatyaspor taraftarlar derneği başkanı Ender Kaya arkadaşımız ile gelecekteki olacak durumla ilgili görüş ve önerilerde bulunmak üzere cemiyetimizi ziyaret etti. Kendisine Yeni Malatyaspor’u sahiplendiğinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu arada da şunu söylemekte fayda var, Yeni Malatyaspor’un bulunduğu durumdan çıkartılması için başta büyükşehir belediye başkanı, Malatya valisi, ilçe belediye başkanları ve milletvekillerinin bir araya gelmelidir. Yeni Malatyaspor’un sorunlarını kısa sürede çözülmesi konusunda üzerlerine düşen görevi yapmak üzere Yeni Malatyaspor’un mevcut yönetimi ve eski yönetim kurulu başkanı Adil Gevrek’te dahil olmak üzere Yeni Malatyaspor çevrelerini bir araya getirip, Yeni Malatyaspor’un bu durumdan acilen kurtarılması gerekmektedir.  Yoksa zaman Yeni Malatyaspor’un aleyhine işlemektedir. Mevcut genç bir kadrosu ve oyuncuların transfer teklifi alan Yeni Malatyaspor’un bundan sonra kendi başına bırakılması halinde daha kötü sonuçlar alınacağını, üzücü durumlar yaşayacağını görüyoruz.” dedi. 
“11 Futbolcu başa mı düşecek?”
Malatyaspor Derebeyleri Taraftarlar Derneği Başkanı  Ender Kaya Yeni Malatyaspor yönetimine futbolcularla alakalı soru yönelterek; “Uzun zamandır bir açıklama yapmadık. Çünkü yeni bir düzen var dedik, İyi niyetten şüphe etmedik, düzen bozulmasın dedik. Bir açıklama yapıp da biz de oyunbozan gibi olmayalım dedik. Çünkü biz her zaman dengeleri böyle tutmak zorundayız. Bazen taraftar da diyor niye ses çıkarmıyorsunuz, ama her yerde aynı şey konuşulduğu zaman bir yeri yaparken bir yeri yıkmamaya çalışıyoruz. Dekontları sorduk yeni yönetimden, bir para yatıracaklardı yatırıldı mı diye. Dekonttan biz cevap alamadık. Yani sosyal medyada paylaşılsın en azından. Neden insanların kafasında soru işaretleri çıksın? Ondan bir cevap alamadık, geçiştirici cevaplar verdiler. Şu anda da piyasada bir şey var sokaklarda; ‘Futbolcular satılacakmış’ Cengizhan, Ogün Haqi Osman gibi elimizde kıymetli değerler var. Bunların satılacağı ile ilgili bazı şeyler kulağımıza geliyor. İnşallah böyle bir gaflete kapılmazlar. Sessiz kaldık, sessiz kaldık dedik ama bu kadar da sahipsiz demedik. Şehrin namusuna, sevdasına sahip çıkacak insanlar var ben biliyorum. Bu hafta futbolcuları maaşı yatmazsa boşa düşecek 11 tane futbolcu varmış. Bu futbolcuların boşa düşmemesi için yönetimin bir şey yapması lazım. Ondan sonra personelin 4 haftadır maaşları ödenmemiş, evinde doğalgazı kesilen personel var. Bu kadar acizliğe düşmeye gerek yok. Yapamıyorsan gideceksin inşaatını yapacaksın, yapamıyorsan bırakacaksın.” dedi.  
“Kişiler aynı, Figüranlar değişik”
Yeni Malatyaspor’a sekte vurmak isteyenlerin olduğunu ileri süren Kaya; “Gazeteci kimliğiyle olanlardan, vekillerden kimseden ses yok. O gün Adil vardı onu istemiyordunuz, bugün başka bir yönetim var bunda da hiç ses çıkartmıyorsunuz. Demek ki, operasyondu operasyon tamamlandı. Vur, böl, parçala. Demek ki dümeniniz yerinde gidiyor. Son 25 yılda bir elin parmağını geçmeyen futbolun karşısında olan adamlar var. Hep aynı kişiler, sadece figüranlar değişik. Geçen hafta Gençlerbirliği maçında 2-0’dan 2-2 oldular. Maçı hakem katletti, bunu herkes söylüyor. Ne hikmetse bir Malatya düşmanlığı var. Orada bizim taraftar tepki gösterdi. Eskiden tepki ne olurdu camlar iniyordu. Biz dengeyi o kadar ince tutuyoruz ki şehir zarar görmesin. Buraya gelmek isteyenler şehri yanlış tanımasınlar diye. Bu dengeyi sağlayanda benim. Ben Malatya’nın öz evladıyım. Bu kadar huzur dolu ortamdan rahatsız olanlar var ki, 8-9 tane çocuğumuzu 62/22 denen bir spor yasası var ‘1 sene stada girmeme ve içeride dışarıda fark etmez maç sırasında karakola imza atıp bekleyecekler’ son 3,5 yıldır dernek başkanıyım bu düşme hattında bile bir defa tribünde asayiş olayı olmadı. Bu birilerini rahatsız ediyor. Burada bir art niyet var.” Diye konuştu.
“Elinizi taşın altına koyun” 
Malatya’nın ileri gelenlerine seslenen Kaya; “Tek yardım yapan Malatya büyükşehir belediye başkanımız Selahattin Gürkan’dır. O elini taşın altına koymuş, diğerlerini de görmek istiyoruz. Bu iş birlikle olur.” İfadelerinde bulundu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.