ALTIN
 2.104,05
DOLAR
 31,3822
STERLİN
39,7428
EURO
 34,0576

Enver Kiraz CHP'den Milletvekili Aday Adayı Oldu

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya il Başkanı Enver Kiraz, 2023 yılı Haziran ayında yapılması planlanan genel seçimler için partisinin il başkanlı görevinden istifasını duyurarak, Milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. 

24 Aralık 2022 17:51
Enver Kiraz CHP'den Milletvekili Aday Adayı Oldu

CHP İl Binasında toplanan kalabalığa hitaben bir konuşma yapan CHP İl Başkanı Enver Kiraz görevinden istifa ederek Malatya'dan Milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. CHP'deki açıklama törenine bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle muhtarları, parti üyeleri ve vatandaşlar katılım sağladı.

 “Çekirdekten yetiştim”

 Yoğun katılım sağlanan toplantıda bir açıklama yapan CHP Malatya milletvekili aday adayı Enver Kiraz, gençlik kolları ve il başkalığı süresince birlikte yol yürüdükleri arkadaşlara teşekkürlerini ileterek; “Bu toplantının bilgisini verdiğim genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun size çok selamları var. Türkiye’nin siyasi önderlerinden ikinci cumhurbaşkanımız, İsmet Paşamızı 25 Aralık Pazar günü ölüm yıl dönümü. İsmet paşamızı minnetle, şükranla anıyoruz. Yanımda eşim ve oğlum var. Bu 11 yıllık il başkanlık döneminde en çok eşim ve oğlumu ihmal ettiğimi düşünüyorum. Bir partilimiz şunu diyor, ‘oğlun Ata’ya verdiğin emekten daha fazla bu partiye emeğin var’ diyor. Gerçekten öyle. Dile kolay, 24 yıl önce bu partinin gençlik kolları kapısından içeri girdim. Gençlik kolları başkanlığı ve son 11 yılda büyük bir onurla yüreğimde taşıyacağım CHP il başkanlığı görevini sürdürdüm. Beni tanıyan bilir, siyasete girmeden önce esnaflık yaptım. Esnafın sıkıntılarını biliyorum. Esnaflıkta da, siyasette de çekirdekten yetiştim.” dedi.

“Terör ve darbelerin her zaman karşısında oldum”

Terörün ve darbelerin her zaman karşısında olduğuna işaret eden Kiraz;  “28 Şubat’ın ardından başladığım üniversite hayatımda, başörtüsü, kılık kıyafet ve benzeri noktalarda hep özgürlüklerden yana tavır koydum. Yasakların her zaman karşısında oldum. 2004’de gençlik kolları başkanıyken 1980 darbesini eleştirmem dolayısıyla bir yerel televizyona kapatma cezası verildi ve benimde ifademe başvuruldu. O zaman darbeleri eleştirmek yasaktı. Her şartta, her durumda darbelerin karşısında olduk, demokrasinin yanında olduk. Bu ülke de darbelerle, muhtıralarla demokrasimiz yara aldı, binlerce kişi mağdur edildi. Sivas’ı da, Başbağları’da yaşadık dedim. Tarihte farklı farklı mağduriyetler yaşadık. Bu yüzden yaralarımızı sarmak, çocuklarımıza huzurlu yaşayacakları bir ülke bırakmak için siyaset yapıyorum demiştim. Bugünde aynı noktadayım, çocuklarımızın geleceği için siyaset yapıyorum. Teröre karşı yapılan lanet mitinglerine destek verdim. Her meydanda, terör nereden gelirse gelsin diyerek lanetledim. 15 Temmuz’da darbe girişiminde meydanlarda oldum. 15 Temmuz sonrasında halkın kışkırtıcı eylemlerin karşısında durarak sağ duyunun hakim kılınmasını sağladık. Ama sonrasın dada oluşan mağduriyetlere tıpkı Ergenekon, Balyoz’da olduğu gibi sahip çıktık mağdurların yanında olduk.” diye konuştu.  

“Bu yola bir başıma çıkmadım”

Aday adaylık sürecini değerlendiren Kiraz; “Genel merkezimizle yapmış olduğumuz görüşmelerin ardından, haftalardır örgütümüzün tüm kademeleriyle yaptığımız görüşmelerde de adımız, ‘emeğin temsilcisi, gençliğimle ve partimize harcadığım çabayla’ anılması benim için büyük bir mutluluk ve onur olmuştur.  Malatya’mızın çok değerli yöneticileri, STK ve oda temsilcileri , kanaat önderlerimizle yaptığımız görüşmelerde ayrım yapmadan herkesin derdi ile dertlendiğimiz Malatya’nın birliği ve beraberliği noktasında çaba sarf ettiğimiz yönünde oluşan karar benim için yine bir onur kaynağı olmuştur. Bugün milletvekili aday adayı olmak amacıyla uzun süredir yaptığım il başkanlık görevini sonlandırıp sizlerin desteğiyle yeni bir sürece adım atıyor, yeni bir yola çıkıyoruz. Yolumuz açık olsun. Ne güzel ki bu yola bir başıma, garip bir Enver olarak çıkmıyorum. Bu yola gençlerimizle, kadınlarımızla, erkeklerimizle, işçilerimizle, köylülerimizle, yani bütün Malatya sevdalılarıyla birlikte çıkıyoruz.” dedi.

Yapılan açıklamadan sonra Kiraz’a hizmetlerinden dolayı plaket ve çiçek takdim edildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner43