ALTIN
 2.104,05
DOLAR
 31,3822
STERLİN
39,7428
EURO
 34,0576

Büyükşehir'den Pastacılık Kursu

Malatya Büyükşehir Belediyesi, sosyal ve kültürel belediyecilik anlayışı içerisinde Kernek Külliyesi ve Çiğdem Tozkoparan Kadın Kültür ve Spor Merkezi’nde eğitim ve atölye çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam ediyor. Çiğdem Tozkoparan Kadın Kültür ve Spor Merkezi’nde gerçekleştirilen pastacılık kursuna katılarak meslek sahibi olan ev hanımları aynı zamanda ev ekonomilerine de katkıda bulunuyorlar. 

29 Kasım 2022 08:12
Büyükşehir'den Pastacılık Kursu

Çiğdem Tozkoparan Kadın Kültür ve Spor Merkezi’nde gerçekleştirilen pasta kursu hakkında bilgiler veren Büyükşehir Belediyesi Sağlık Sosyal Hizmetleri Dairesi Kadın Aile Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürü Hilal Yıldırım, ”Kernek Külliyesi ve Çiğdem Tozkoparan Kadın Kültür ve Spor Merkezi’nde pastacılık kurslarımız mevcut. Kurslarımızda yaklaşık 90 öğrenci şu an eğitim alıyor. Öğrencilerimiz hem boş zamanlarını değerlendiriyor hem de ev ekonomisine katkı sağlıyorlar. Bu kursumuza katılan öğrencilerimiz kurs sonunda alacakları belge ile ileriki zaman diliminde kendilerine iş yeri açma imkânı bulabilecekler. Bu kurslarımızda desteğini esirgemeyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’a teşekkür diyorum” dedi.

YENİLEBİLİR SANAT

Pastacılık kursu hakkında yapılan işlerle ilgili konuşan Gastronomi Eğitmen şefi Emine Özcan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür ederek “Gastronomi alanında başlatılan pastacılık kursundayız.  Pastacılık adına uygulamalı olarak tatlı ve tuzlu olmak üzere bütün pasta çeşitlerini yapıyoruz. Şimdiye kadar burada 60 civarında kursiyerimiz var ve hala kursa katılım talebi alıyoruz. Ben yenilebilir sanat diye tabir ediyorum bu işi. Pastalarımızın hepsi de güzel” şeklinde konuştu.

Pastacılık kursiyerlerinden Sevda Körükmez ise, açılan pastacılık kursundan dolayı çok memnun olduklarını belirterek, “Hocamızın sayesinde bir şeyler öğreniyoruz. Evde de bunu değerlendirerek, hem ev ekonomisine katkı sağlıyoruz hem de güzel bir iş öğrenmiş oluyoruz” diye konuştu.

Kursiyerlerden Yeliz Küçükaslan da, “İki aydır kursa devam ediyorum. Burada aldığımız eğitimle ev ekonomisine katkıda bulunuyoruz. Ben bir iş yeri açmak istiyorum. Burada kurs sonunda aldığım belgeler sayesinde iş yerimi açacağım” sözlerine yer verdi.

Kursiyerlerden Özge Şahin de, tarih öğretmeni olduğunu söyleyerek, “Boş günlerimi kursa gelerek değerlendiriyorum. Bir şeyler öğrenip sertifika alacağım. Sınava girip ustalık belgesi aldıktan sonra emekli olunca kendime bir iş yeri açmayı planlıyorum” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner43