ALTIN
 2.104,05
DOLAR
 31,3822
STERLİN
39,7428
EURO
 34,0576

Yıldız: İktidar işçiyi patronun insafına bıraktı

İYİ Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Serdar Yıldız “AKP İktidarı asgari ücretliyi patronun insafına bırakmıştır” dedi. 

21 Kasım 2022 15:13
Yıldız: İktidar işçiyi patronun insafına bıraktı

İşçi kanununun bir an önce değişmesi gerektiğini ifade eden Başkan Yıldız “Keyfi çıkarmaların önüne geçebilme adına düzenleme yapılmalı ve işçi patrona ezdirilmemeli. Son 2 hafta içerisinde 1500 üzeri işçi istifa ettirilmiş ve ekonomik sıkıntının içine atılmıştır. İşçi çıkartan firmalar herhangi bir cezai işlem ile karşı karşıya gelmediği gibi Malatya milletvekilleri 3 maymunu oynamaktadır.” dedi.

Asgari ücret ve EYT tartışmaları devam ederken AKP iktidarının işsizlikle mücadele gibi bir dertlerinin olmadığı da kendilerine en fazla destek veren Malatya da vatandaşlar tarafından görülmektedir diyen Başkan Yıldız “2023 Asgari Ücreti belirlenmeden ve EYT kriterleri belli olmadan çıkartılan işçide ki amaç kesinlikle işçinin hakkı olan tazminatı ödememektir. Bir an evvel bu konu araştırmalı işçilere hakkı olan tazminatlar ödenmelidir. Her yıl işçi üzerinden ödenekler ve hibeler alan bu firmalar 2023 yılında hibe almamalıdır. İŞKUR bünyesinde bu firmalara işçi gönderilmemeli gönderilecekse de hakları korunmalıdır” dedi.

Başkan Yıldız son olarak “2023 seçimleri yaklaşırken kendi pozisyonun derdinde olan Malatya Milletvekilleri işçiyi sömüren düzene karşı patronların yanında değil karşılarında olmalıdır. Ama kendileri de gitmekte olduklarının farkında olduklarından Yoksulluk ile mücadele etme yerine yan ve yandaşlarının yanında vatandaşın karşısında durmaktadırlar” diye konuştu.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner43