ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Malatya'da Grip Salgını Yaşamı Olumsuz Etkiledi

Domuz gribi 2020 belirtileri ile gündemdeki yerini alırken, uzmanlar domuz gribi olanlar için bazı uyarılarda bulundu. Kulak Burun Boğaz Uzmanı Ali İhsan Bebek, gribin etkilerini azaltmak için istirahat edilmesine dikkat çekti. Onay Ozan-SÖZ Gazetesi 

15 Ocak 2020 01:44
Malatya'da Grip Salgını Yaşamı Olumsuz Etkiledi

Özel bir hastanede görev yapan Kulak Burun Boğaz Uzmanı Ali İhsan Bebek Domuz gribi olarak bilinen Influenza gribini değerlendirdi. Özellikle acil servislerde yoğunluk yaşandığına dikkat çeken Bebek, griple baş etme yolları hakkında vatandaşa önerilerde bulundu. 
 Influenza gribi için değerlendirmelerde bulunan KBB uzamanı Ali İhsan Bebek; "Havaların sertleşmesi ile birlikte gribal enfeksiyon vakalarında da artışlar yaşandı. Bu enfeksiyonlardan biride halk arasında domuz gribi olarak Influenza A (H1N1) virisü. Virüsün ölümcül bir etkisi olmadığı gibi virüsten korunmak için özellikle el hijyenine büyük önem verilmesi, kalabalık ve kapalı ortamlarda uzun süre kalınmaması önerilerinde bulunuyoruz. Gribe yakalanan vatandaşın dışarı çıkmaması ve evde istirahat etmesi şart" dedi. 
UZMANA BAŞVURUN 
Uzman Doktor Bebek, belirtilerin normal griplere benzer olduğunu ancak bu virüslerin özellikle yüksek ateş, halsizlik, şiddetli eklem ağrıları, genel durum düşkünlüğü, şiddetli boğaz ağrısı, öksürük ve mide bulantısıyla kendini gösterdiğine dikkat çekti. Bebek, romatizmal hastalıkları olanlar, kanser hastaları, şeker hastaları, KOAH ve astım hastalarının da ateş olduğu zaman fazla beklemeden hastaneye başvurmalarını önerdi.
"HİJYEN ÇOK ÖNEMLİ"
Enfesiyondan korunma yolları için değerlendirmelerde bulunan Bebek;“El hijyenine dikkat edin. Kış aylarında tokalaşmaktan uzak durun. Tokalaşırsanız mutlaka dezenfektan ya da sık sık sabunla ellerinizi yıkayın. Kapalı alanlar, toplantılar, ulaşım araçlarından mümkünse uzak durun. Buralarda hijyene dikkat edin. Hasta kişilerden uzakta durun. Aynı evde hasta varsa başka odada kalın veya mümkünse maske takın ve Evi sık sık havalandırın. Hapşırırken ağzınızı elinizle değil kolunuzla kapatın. Bulaşma yollarından olan ağız, burun ve gözlere kirli ellerle temas etmekten kaçının” dedi. 
 Malatya İl Sağlık Müdürü Recep Bentli'de salgınla ilgili değerlendirmelerde bulunmuştu. Grip salgını hala etkisini kaybetmedi ve gribin etkisiyle birlikte hastanelerde grip nedeniyle girişler artmış durumda.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.