ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

TOKİ Doğanşehir'de 350 Konut Yapacak

Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, TOKİ tarafından ilçede yapılacak konut sayısının 200'den 350'ye çıkarıldığını açıkladı. 

14 Kasım 2022 14:10
TOKİ Doğanşehir'de 350 Konut Yapacak

Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, sosyal konut projesi kapsamında TOKİ ile yapılan görüşmeler sonuncunda olumlu cevaplar aldıklarını belirterek "Doğanşehir ilçemiz nüfusuna baktığımız zaman 200 adet sosyal konut yapılmasını kapsıyordu.  TOKİ bu konuda bizden yer istedi. Biz de yer verdik. Konuyu hemşerimiz işadamı Vahap Küçük de takip ediyordu. Konuyu Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımızla görüşerek talebimizi 350 konuta çıkarttık. Şu anda ilçe merkezindeki yapılması planlanan sosyal konut sayısı 200’den 350'ye çıkarıldı. Bu konuda bize destek veren başta hemşerimiz Vahap Küçük’e de ilçem adına teşekkür ediyorum. Diğer yandan Sürgü ve Erkenek mahallelerimizden de sosyal konut talebi vardı.  Bu konuda da Çevre Şehircilik İl Müdürlüğümüze yerler ile ilgili gerekli çalışmalarını yaparak, parselleri göstermek ve haritalarını da koymak suretiyle talepte bulunmuştuk. Ankara'da TOKİ Başkan yardımcısıyla bizzat görüşüp bu Sürgü ve Erkenek’teki TOKİ talebimize yazılı olarak direkt TOKİ yetkililerine ilettik. İnşallah 1. etaba yetişmezse 2. etaba yetiştirme gibi bir çabamız olacak. Planlanan yerler içerisinde ise Sürgü yolu üzerinde, yeni devlet hastanemizin arkasında bir yerde oldukça uygun bir alan var. İnşallah buralara 350 sosyal konut projesi yapıldığı takdirde Doğanşehir'in önemli sosyal konut projesi çok büyük bir kazanım olacak.  Doğanşehir inşaat konusunda aktif ve hareketli bir bölgedir.  İnşallah vatandaşımıza daha iyi hizmet daha konforlu bir hayat sunmak için her türlü çalışmayı yapacağız” dedi. 

Doğalgaz konusunda yapılan çalışmaları da değerlendiren, Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt şunları söyledi:

“İlçemiz sınırları içinde yer alan büyük mahallelerimizden Sürgü ve Erkenek Mahallelerinde sürekli olarak Doğalgaz talebi oluyordu.  Biz de konuyu Aksa doğalgaz yetkililerine talep olarak ilettik. İlçemiz sınırları içindeki doğalgaz hizmet alanının genişletilmesi için yazılı olarak da başvuruda  bulunduk. Bu başvurunun onaylanması ve başvurunun işletilmesi için Enerji Piyasası Denetleme Kurumunun Başkanından Randevu aldık. Başkan ile yaptığımız görüşmelerin ardından, Başkanımız da talebimizi ilgili birimlere iletildiğini söyledi. Ayrıca konuyla ilgili olarak şirkete çalışma yapılması için lisans alanının genişletilmesi için talimat verildiğini,  İnşallah olumlu sonuç çıktığında 2023 yılında programı aldırabiliriz diye bize olumlu bir haber verdiler. Kendilerinden Allah razı olsun diyorum.”

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.