ALTIN
 2.104,05
DOLAR
 31,3822
STERLİN
39,7428
EURO
 34,0576

Kahramanmaraşlılar Malatya'dan Memnun

Kahramanmaraş ve İlçeleri Dayanışma Derneği, (KAVİL-DER) Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Poyraz; “Her iki şehrimizin de kadim bir tarihi geçmişi var. Bilinen tarihi M.Ö. 8 binli yıllara kadar uzanıyor. Demografik yapıları, coğrafi ve kültürel özellikleri çok benzeşiyor. Malatya'da yaşamaktan son derece memnunuz" dedi. 

11 Kasım 2022 10:44
Kahramanmaraşlılar Malatya'dan Memnun

 Haber: Onay OZAN

 Kahramanmaraş ve İlçeleri Dayanışma Derneği’nin yeni yönetimi Malatya basını ile bir araya geldi. Dernek yönetim kurulu başkanlığını yapan Malatya vergi dairesinde de önceki dönemlerde müdürlük yapan, Malatyalıların tanıdığı simalardan olan Yunus Poyraz, derneğin faaliyetleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

“Kırmızı Çizgilerimiz var”

Dernekte faaliyetlerinde kırmızı çizgilerinin olduğuna dikkat çeken Poyraz; “Kahramanmaraş ve İlçeleri Dayanışma Derneği, 2014 yılında Malatya’da kurularak faaliyetlere başlamıştır. Derneğimizi kısaca KAVİL-DER olarak isimlendiriyoruz. KAVİL ismi, Kahramanmaraş ve ilçeleri kelimelerinin ilk hece veya harflerinin bir araya getirilmesi suretiyle oluşturulmuştur. KAVİL kelimesi söz verme, sözünde durma, bir amaç uğrunda bir araya gelerek sözleşme anlamlarına gelmektedir. Bu anlamda kısa ismi, derneğimizin kuruluş felsefesine, amacına ve ruhuna da uygun düşmüştür. Derneğimizin kuruluş amacı; Kahramanmaraş ve ilçeleri nüfusuna kayıtlı olup Malatya’da ikamet eden hemşehriler arasında mesleki, sosyal ve kültürel yönden bilgi alışverişini sağlamak, ilgili özel ve resmî kurumlarla münasebetlerinin sağlıklı ve düzgün yürütülmesine yardımcı olmak, bu konularda çalışma yapan kişi ve kuruluşlara destek vermektir. Derneğimiz Malatya’nın üye sayısı itibariyle en büyük derneklerinden biri olmayabilir ama en saygın derneklerinden biri olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Dernek üyelerimizin tamamına yakını üniversite mezunudur. Dernek üyelerimiz arasında çok sayıda üniversite hocası, tıp doktoru; değişik kurumlarda genel müdür, il müdürü, daire başkanı, kurul başkanı, şube müdürü, okul idarecisi, öğretmen, emekli idareci, memur, iş adamı ve esnaf bulunmaktadır. Dernek yönetimi olarak üç önemli kırmızı çizgimiz vardır. Derneğimizin kapıları iskambil, okey, tavla gibi her türlü oyuna; siyasete ve vatan millet düşmanlarına kapalıdır. Bunun dışında şartları uyan bütün hemşehrilerimize kapılarımız sonuna kadar açıktır.” dedi.

Kurucu başkan Yad edildi

Poyraz, Derneğe emeği geçen ve hakkın rahmetine kavuşan herkesi yad ederek açsıklamasını şöyle sürdürdü; “Derneğimizin kurucu başkanı Cengiz TEKEŞ’i 2017 yılında genç yaşta kaybettik. Kuruluşundan itibaren vefatına kadar derneğimize çok büyük katkıları olmuştur. Derneğimizin saygın bir dernek olarak hayata geçirilmesi ve bu saygınlığının muhafaza edilmesi konusunda göstermiş olduğu gayretleri takdirle yad ediyoruz. Dernek olarak ikinci acı kaybımızı 2020 yılında yaşadık. Kuruluşundan itibaren derneğimizin genel sekreterlik görevini üstlenen ve vefatına kadar derneğimizin her türlü iş ve işlemlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için olağanüstü gayret sarf eden İsrafil BEYAZIT kardeşimizi de genç yaşta ebediyete uğurladık. Cenab-ı Allah her iki kardeşimize de gani gani rahmet eylesin. Makamlarını Cennet, makamlarını ali eylesin. Sonraki dönemlerde dernek başkanlığı görevini üstlenen Zafer ÖZKÖK ve Mehmet YILDIZ’ın da derneğimize çok büyük katkıları olmuştur. Bu katkıları hiçbir zaman unutulmayacaktır. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Derneğimizin kuruluşundan bugüne kadar gerek kurucu üye, gerekse yönetici, yönetim kurulu üyesi, diğer kurullarımızda üye veya dernek üyesi olarak derneğimizden destek ve gayretlerini esirgemeyen bütün hemşehrilerimize takdir ve teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

“Kültürümüz Malatya’ya benzer”

Kahramanmaraş’ın Malatya kültürüne benzer özellikler taşıdığını anımsatan Poyraz; “Mehmet YILDIZ başkanımızın sağlık nedeniyle istifası neticesinde, içinde bulunduğumuz yılın Haziran ayında dernek başkanlığı görevi, üyelerimizin mutabakatı ile tarafıma tevdi edilmiştir. Görev almaktan imtina ederek üyelerimizin güvenini boşa çıkarmak gibi bir lüksüm olmadığı için; gerçekten ağır bir sorumluluğu olan bu görevi devraldım. Oluşturduğumuz yeni yönetim, yönetim kurulu ve üyelerimizle çalışmalara başladık. Derneğimizi çok daha iyi noktalara taşımak adına elimizden gelenin en iyisini yapmak için gayret sarf ediyoruz. İnşallah gayretlerimiz boşa gitmez ve Cenab-ı Allah bizleri utandırmaz. Biraz da hem kendi şehrimizden hem de an itibariyle yaşadığımız şehirlerden bahsedelim: Kahramanmaraş ve Malatya. Malatya kendisini “kayısının başkenti” olarak tanımlıyor. Kahramanmaraş ise “şiirin ve edebiyatın başkenti” olarak anılıyor. Her iki şehrimizin de kadim bir tarihi geçmişi var. Bilinen tarihi M.Ö. 8 binli yıllara kadar uzanıyor. Demografik yapıları, coğrafi ve kültürel özellikleri çok benzeşiyor. Her iki şehrimiz insanının da dini ve milli hassasiyetleri çok üst düzeyde. Velhasıl frekansları ve genetik kodları aynı olan iki şehirden bahsediyoruz. Kahramanmaraş “şiirin ve edebiyatın başkenti” ünvanını gerçekten hak ediyor. Son yüzyılda şehrimizin yetiştirdiği şair, yazar ve halk ozanı sayılamayacak kadar çoktur. Şiirin ve edebiyatın zirvesine ulaşmış Necip Fazıl Kısakürek; yedi güzel adam namıyla ün salmış şair ve yazarlar Cahit ZARİFOĞLU, Nuri PAKDİL, Rasim ÖZDENÖREN, Alaaddin ÖZDENÖREN, Akif İNAN, Adil Erdem BAYAZIT ve Ali KUTLAY; saz ve söz üstadı büyük halk ozanı Aşık Mahsuni Şerif, büyük hiciv ustası Abdurrahim KARAKOÇ, şair Bahaddin KARAKOÇ, halk ozanı Hilmi ŞAHBALLI, çocuk edebiyatının usta kalemlerinden Mevlana İdris ZENGİN, şair Hayati Vasfi TAŞYÜREK bir çırpıda sayabileceğimiz edebi değerlerimiz. Kahramanmaraş dışarıdan hiçbir yardım almadan, “Maraş bize mezar olmadan düşmana gülzar olamaz” düsturu ile hareket eden halkının gayretleriyle düşman işgalinden kurtulan tek şehir. Yine devletimiz tarafından istiklal madalyası ve kahramanlık ünvanı ile taltif edilen tek şehir. Maraş’ın kurtuluş mücadelesinde ilk kurşunu atarak mücadele fitili ateşleyen Sütçü İmam ve “kalemizde Fransız bayrağı dalgalanırken bizim Cuma namazı kılmamız caiz değildir” diyerek halkı mücadeleye teşvik eden Rıdvan Hoca da şehrimizin önemli şahsiyetlerinden. Malatya’da yaşayan hemşehrilerimizin hayatlarından çok memnun olduklarını müşahede ediyoruz.  Kahramanmaraş ve İlçeleri Dayanışma Derneğinin yöneticileri olarak biz de bu memnuniyet seviyesini yükseltmenin gayreti içerisindeyiz. Bu konuda katkı sağlayabilirsek ne mutlu bize. Bu vesileyle sizlere çok teşekkür ediyorum. Malatyalı ve Kahramanmaraşlı tüm hemşehrilerimize ve dostlarımıza tekraren saygı ve selamlarımı sunuyorum.” İfadelerinde bulundu.   

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner43