ALTIN
 2.504,53
DOLAR
 32,2053
STERLİN
41,0337
EURO
 35,1156

370 YAŞINDA KIZILCIK AĞACI

Malatya'nınYeşilyurt İlçesinin Barguzu mahallesinde bulunan Yüksek Mimar Yusuf Kendirli'ye ait kızılcık ağacı tam 370 yaşında. 

19 Mart 2020 17:50
370 YAŞINDA KIZILCIK AĞACI

Yazar Fikri Demirtaş'ın haberine göre, Malatya’nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Barguzu Mahallesi’nde Yüksek Mimar Yusuf Kendirli ait bahçede bulunan kızılcık ağacının gövdesine, yemyeşil dallarının arasından ulaşılıyor ve bu ağaç 50- 60 kişiyi gölgesinde dinlendirebiliyor. Koca bir çınar gibi duran kızılcık ağacı her yıl mevsiminde meyve de veriyor.

Mimar Yusuf Kendirli, "Hayrettin Karaca (TEMA Vakfı Eski Başkanı) buraya geldi iki gün boyunca bu ağacın altında oturdu. Onun söylediğine göre dünyanın belki de en yaşlı kızılcık ağacı dedi. Bundan daha yaşlı bir kızılcık ağacı görmediğini söyledi. 370’li yaşlarda olduğunu söylüyorlar. Kızılcık ağacı çok geç büyüyen bir ağaç. 50 yaşlarında 10-15 cm çapında bir ağaç olur. Çok geç büyüyor. Bunun kök genişliği 4 metre. Bu kadar geç büyüyen bir ağaç demek ki oldukça yaşlı bir ağaç” diye konuştu. 

Yazar Fikri Demirtaş'ın Kızıkcık ağacı ile yazısı Yazarlar köşemizde okuyabilirsiniz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.