ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Atatürk Malatya’da Özlemle Anıldı

Malatya Valisi Hulusi Şahin, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Altuğ ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. 

10 Kasım 2022 16:52
Atatürk Malatya’da Özlemle Anıldı

Haber: Yeni Malatya Gazetesi: Onay OZAN

Malatya yeni tören alanında gerçekleştirilen anma törenine Malatya Valisi Hulusi Şahin, Malatya büyükşehir belediye başkanı Selahattin Gürkan, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ercan Altın, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli ile askeri erkan, bazı siyasi parti ve STK temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Saatler 09.05'i gösterdiğinde 2 dakikalık siren sesleri Malatya Cadde ve sokaklarında yankılandı. Emniyet müdürlüğüne bağlı polis otoları da sirenleri ile çalan sirene eşlik etti ve atalarını yad ederken Malatya’da hayat 2 dakikalığına durdu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasının ile birlikte  Vali Şahin, Anıt Şeref Defteri'ni imzaladı.

 Vali Şahin, şeref defterini imzaladıktan sonra şunları söyledi; “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikalinin 84. yıldönümünde minnet ve saygıyla yâd ediyorum.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 1919’da Samsun’a çıkarak başlattığı milli mücadelemizi 1923’te Ankara’da Cumhuriyeti ilan ederek zafere ulaştırmış, büyük komutan, mümtaz bir devlet adamı ve yaptığı reformlarla çağının ilerisinde bir liderdir.

Askeri ve siyasi başarıları, öngörüleri, eserleri ve inkılâplarıyla tarihin akışını değiştiren, milletimize çizdiği çağdaş uygarlık yolu ile adını tarihe altın harflerle yazdıran ender dünya liderlerinden biri olarak tarihte hak ettiği yerini almıştır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük ideali, Türkiye’yi birlik ve beraberlik içinde, müreffeh bir ülke olarak muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktı.  Türk Milletinin istiklaline ve istikbaline adanan 57 yıllık bir ömrün ideallerini ve yüksek bir ruhla sahip çıktığı Cumhuriyeti, daha iyi bir geleceğe taşıma kararlılığına sahip genç nesiller yetiştirmek, en önemli vazifelerimiz arasındadır. Bugün, bizler Atatürk'ün gösterdiği istikâmet doğrultusunda Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerine, fikir ve ideallerine sımsıkı bağlı kalarak, Cumhuriyetimizin temel değerlerini koruyarak, kazanımlarını arttırarak, ülkemizi hak ettiği çağdaş seviyelere çıkarma gayreti içerisinde, yolumuza kararlılıkla devam ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle; Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Cumhuriyeti kuran Büyük Devlet Adamlarını, canlarıyla bu toprakları bize vatan yapan aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum.”

 Program Atatürk evi ziyareti ve Şehit Oğuzhan Günaydın Battalgazi Halk Eğitim merkezi çok amaçlı salonunda yapılan etkinlikle sona erdi.   

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.