ALTIN
 2.104,05
DOLAR
 31,3822
STERLİN
39,7428
EURO
 34,0576

MGC’den Kızılay’a ziyaret

Kızılay Haftası nedeniyle Malatya Gazeteciler Cemiyetinden Kızılay Malatya şubesine ziyaret gerçekleştirildi. 

04 Kasım 2022 12:50
MGC’den Kızılay’a ziyaret

 Haber: Yeni Malatya Gazetesi Onay OZAN

Kızılay haftası vesilesiyle (MGC) yönetim kurulu üyeleri Kızılay Malatya şubesini ziyaret etti, haftalarını kutlarken, Kızılay’ın faaliyetleri hakkında da bilgiler aldılar.

“Çok sayıda proje hayata geçirildi”

Kendilerini ağırlayan Kızılay Malatya şube yönetimine teşekkür eden MGC Başkanı Vahap Güner; “Türk Kızılay’ı ülkemizin en önemli kuruluşlarından bir tanesidir. Bu kuruluş Malatya’mız içinde büyük bir önem taşımaktadır. Özellikle Kızılay genel başkanı Malatyalı hemşerimiz olması dolayısıyla da ayrı bir önemi vardır. Ayrıca Kızılay, Malatya’da yapmış olduğu yatırımlarla Malatya’yı bir yatırım üssüne dönüştürdü. Çok sayıda projesini hayata geçirdi. Hayat kurtarma konusunda da, kan bulma konusunda da Kızılay önemli bir görev üstlenmektedir. Kızılay haftası dolayısıyla Kızılay yönetimini ziyarette bulunuyoruz. Kendilerine çalışmalarında başarılar diliyoruz.” dedi.

Basın için “Sizsiz olmaz”

Türk Kızılay’ı Malatya Şube Başkanı Osman Korkurt ise, Malatya’da yaptıkları faaliyet ve çalışmalar hakkında bilgiler verirken, MGC yönetimine de ziyaretlerinden ötürü teşekkürlerini iletti. Kurt açıklamasında şunları söyledi;  Kızılay haftası münasebetiyle yapmış oldukları duyarlı ziyaretten dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Basın bizim elimiz, ayağımız işlemleri reklam amacında değil, hayır hasenata gidilen yolda bizim en büyük destekçimiz. Kızılay, din, dil, ırk gözetmeksizin afetlerde, yangınlarda her yerde mazlumun yanında olan bir kuruluş. Gelen bağışları hakkına, hakkaniyetle eline ulaştırmak için çaba içerisindeyiz. Sizlerde iyi ki varsınız. Zaten ‘sensiz olmaz’ sloganının yanına heştegimiz basın içinde geçerli. Sizsiz olmaz.”

 “En büyük destekçimiz LCW”

LC Waikiki’nin Kızılay’ın en büyük destekçi olduğuna dikkat çeken Korkurt; “Bizim bağışçılarımızın en başında LCW geliyor. Elimiz, ayağımız LCW. Onun için Allah hayırlarının kabul etsin. Depolarımızda gelen ihtiyaca binaen ekiplerimiz var. Biz bunları daha çok şöyle söyleyeyim, merkezde bulunan okullar değil de daha ücra yerlerde, herhangi bir ilçemizin köylerinde ulaşılmayan yerlere bot, mont, kırtasiye, ayakkabı gibi yadımlar da bulunuyoruz. Tabi bağışçılarımızdan gelen yine burslarımız var. O belirli bir ölçüde devam ediyor. Ekiplerimiz Kızılay’ı bilinçlendirme seminerleri veriyor. Çocuklarımıza Kızılay’ın ne olduğu, nasıl çalıştığı yönünde bilgiler veriyor.” İfadelerine yer verdi.   

 “Kan stokları iyi”

Malatya’da kan stokları ile alakalı soruyu da yanıtlayan Korkurt; “Kan stoku biraz daha teknik konular gerektirdiği için şöyle söyleyeyim, geçen gün bölge kan müdürlüğümüz Malatya’da biliyorsunuz. Burada yaptığımız istişarelerde ‘şuanda kan stokumuzun yeterli olduğu’ söyleniyor. Belirli bir süreliğine azalıyor ama şuanda iyi durumda.” Diye konuştu.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner43