ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Teknolojide 2. El Dönemi

Döviz kurundaki yükseliş, üretimdeki artış ve talebin fazla oluşu her alanda olduğu gibi teknolojik ürünlerde de sert yükselişe neden oldu. Teknolojik ürünlerde yaşanan fahiş fiyat artışı vatandaşı 2.el ürünlere yöneltti. Alım gücü düşen vatandaşlar bilgisayar, cep telefonu ve televizyon gibi ürünleri artık 2.el mağazalarından alıyor. 

28 Ekim 2022 02:03
Teknolojide 2. El Dönemi

Teknolojik markalardaki fiyat artışı nedeniyle, ikinci el ürünlere talep yükseldi. Yüzde 300’ü aşan zamlar nedeniyle 5 bin TL’ye alınan telefonlar 14 bin 50 TL’ye, 9 bin TL’ye satılan bilgisayarlar 24 bin TL’ye, 4 bin TL’ye satılan televizyonlar ise 10 bin TL’ye kadar çıktı. Hal böyle olunca sıfır ürünlere bütçesi yetmeyen ve alım gücü düşen vatandaşlar ihtiyaçlarını karşılamak için 2.El mağazalarının yolunu tuttu.

Piyasa fiyatının yaklaşık yarısına kadar ürünlerin 2.El mağazalarında bulabildiklerini belirten Mustafa Doğan isimli vatandaş,” Günümüz şartlarında teknolojik ürünler artık lüks değil, ihtiyaç haline geldi. Pandemi döneminde çocuklara aldığımız bilgisayarlar, cep telefonları derken bu ürünlerin tamiri ve yenilenmesi de gerekiyor. Şimdi gidip telefona bir şarj aleti almaya çalışıyorsunuz 300 TL’den başlıyor. Bilgisayarın adaptörünü almaya çalışıyorsunuz 1300 TL. İkinci el mağazalarına gittiğimizde bu fiyatlar telefon şarj aleti için 20 TL, bilgisayar adaptörü için 200 TL’ye kadar iniyor. Çok korkunç bir fark var arada. Bu nedenle bu mağazalardan alışveriş yapıyoruz.” Dedi.

“VATANDAŞ EN ÇOK TELEFON İÇİN GELİYOR”

İkinci el ürün satışı yapan Ali Özer, teknolojik ürünlerde en çok bilgisayar ve telefon için vatandaşların talep gösterdiğini söyledi. Özer,” Telefon fiyatları, bilgisayar fiyatları aldı başını gitti. Bizler de ihtiyaçtan dolayı elindeki telefonu ve bilgisayarını satan vatandaşlardan alıyoruz. Eksikleri veya tamir edileceği bir yer var mı diye bakıyoruz. Kullanılabilir hale geldiğinde ise cüzi miktarda kar payımızı koyarak satıyoruz. Vatandaş en ucuz telefona mağazalarda 5 bin TL istendiği için bizlere geliyor. Elimizde özelikleri benzer, az kullanılmış ve iyi durumda olan telefonları 2 bin TL’den satıyoruz. Hem vatandaşların ihtiyacı görülüyor, hem de iç piyasada ürün kalıyor.” Diye konuştu.

****EBUBEKİR ATİLLA-SONSÖZ GAZETESİ

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.