ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Çiftçilere buğday ve arpa tohumu dağıtıldı

Tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi amacıyla ‘Malatya Buğday Üretimini Artırıyor Projesi’ kapsamında buğdayın, ‘Malatya Tahıl Ambarları Arpa İle Doluyor Projesi’ kapsamında da arpa tohumunun, Tarım ve Orman Bakanlığı, Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi organizasyonunda çiftçilere dağıtımı gerçekleştirildi. 

28 Ekim 2022 12:22
Çiftçilere buğday ve arpa tohumu dağıtıldı

“Malatya Buğday Üretimini Artırıyor Projesi” ile buğday ve “Malatya Tahıl Ambarları Arpa İle Doluyor Projesi” ile arpa tohumu dağıtımı Malatya Büyükşehir Belediye binası arkasında il protokolü ve çiftçilerin katılımıyla yapıldı. Yapılan törende 30.000 dekar alan için 1064 çiftçiye 625.000 kilogram arpa ve buğday tohumu dağıtıldı.

GIDA VE SU OLMADAN HİÇBİR CANLI YAŞAYAMAZ

Buğday ve Arpa dağıtım töreninde konuşan Malatya Tarım Platformu Başkanı İhsan Akın, “Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımızın ve Valiliğimizin, Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüzün katkılarıyla düzenlenen tohum dağıtımı, kırsaldaki çiftçi ve yetiştiricilerimize destek olma adına büyük bir proje. Çünkü geçmişte bu tür projeler çok fazla destek görmedi. Üretmemiz lazım, üretene destek olmamız lazım, sahada olmamız lazım. Gıda ve su olmadan hiçbir canlı yaşayamaz” diyerek, bu projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Bölge Koordinatörü Yunus Kılıç’da, “Son yıllarda yaşanan kuraklık ve dünyadaki pandemi sürecinden dolayı gıdaya olan talebin karşılanması için Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanımız Şemsi Bayraktar her zaman şunu söylüyor, ‘gıdaya hükmeden bundan böyle dünyaya hükmeder.’ Ben burada değerli Büyükşehir Belediye Başkanıma ve değerli ekibine Malatya ve üreticilerimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Malatya’mızda önemli ürünleri üretiyoruz. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza Belediye Başkanı demiyoruz, Şehrül-Emin diyoruz. Çünkü fuar alanını, Dünya Kayısı Ticaret Merkezi, Fidancılar Sitesi, Buğday Pazarı, park ve yeşil alanlar oluşturursanız işte biz de burada tüm dünyaya seslenerek, Belediye Başkanı demiyoruz, Şehrül-Emin diyoruz. Selahattin Gürkan bundan sonra Şehrül-Emin’dir. Milletin emanetine sahip çıkarsanız işte böyle Emin olursunuz. Ben başta Sayın Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza saygılarımı şükranlarımı sunuyor, çitçiye olan bu desteklerin her zaman her yerde olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.