ALTIN
 2.104,05
DOLAR
 31,3822
STERLİN
39,7428
EURO
 34,0576

Cumhurbaşkanı Erdoğan Malatya'da 133 Projenin Açılışını Yaptı

Malatya'da Genel idare ve yerel yönetimler tarafından yapımı tamamlanan 133 projenin toplu açılış töreni, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirildi. Toplu Açılış Töreni sırasında Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve bedeli 5 Milyar 177 Milyon Lira olan 30 projenin de açılışı yapıldı. 

23 Ekim 2022 17:51
Cumhurbaşkanı Erdoğan Malatya'da 133 Projenin Açılışını Yaptı

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, çeşitli temaslarda bulunmak, yapımı tamamlanan hizmetlerin toplu açılış törenine katılmak, STK temsilcileri ve iş adamları ile bir araya gelmek üzere ilimizi ziyaret etti.

Malatya Havalimanı’nda AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Vali Hulusi Şahin ve il protokolü tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, karşılama heyetiyle tek tek tokalaşarak askeri mangayı selamlamasının akabinde Malatya’daki programlarına katılmak üzere havalimanından ayrıldı.

Büyükşehir Belediyesi yanındaki alanda kendisini bekleyen vatandaşlara hitap eden, ülkemiz ve dünya gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bakanlar, milletvekilleri, Vali Hulusi Şahin ve il protokolünün katılımıyla, Battalgazi Devlet Hastanesi, Hekimhan Tünelleri, Kuru Kayısı Lisanslı Depo ve Borsası, Kızılay Sistem Yapı Fabrikası başta olmak üzere yapımı tamamlanarak hizmete alınan kamu, belediye ve özel yatırımlardan oluşan yaklaşık 19 milyar tutarındaki 133 yatırımın toplu açılışını gerçekleştirdi.

Malatya’ya 20 yılda 33 milyarlık yatırım yapıldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışı yapılan yatırımlarının Malatya’ya ve Malatyalılara hayırlı olmasını diledi.

Toplu açılış töreni sonrasında Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığını ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’dan yapılan yatırımlar ve projeler hakkında bilgi aldı.

Büyükşehir Belediyesi ziyaretinin ardından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Merkez Kapalı Spor Salonunda “Gençlik Bizim Mahalle Bizim” etkinliğine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlerle bir araya geldi.

Son olarak iş adamları, sektör temsilcileri, STK temsilcileri, basın kuruluşu temsilcileri ve kanaat önderlerinin katılımıyla gerçekleştirilen programa katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada katılımcılara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malatya bizi yola

çıktığımız günden bugüne hiç yalnız bırakmadı

Yaklaşık 2 yıllık bir aranın ardından Malatya’da hasret gidermenin memnuniyeti içerisinde olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 133 yatırım ve hizmetin toplu açılış töreninde yaptığı konuşmasında, “ Malatya, insanlığın kadim medeniyetlerinin yuvası. Anadolu’yu ebedi yurdumuz haline getiren büyük destanı yazdığımız şehirlerden biridir Malatya. Tarihe ismini Dar’ül Rifat yani seçkin insanların şehri, Zat-ü’l Himme yani himmetli zatların diyarı diye yazdırmış Malatya, bugünde bütün parıltısıyla yoluna devam ediyor. Battalgazi’nin, Hüseyingazi’nin, Hasangazi’nin destanlarıyla büyümüş, Mevlana’nın, Sadrettin Konevi’nin, Somuncu Baba’nın, Niyazi Mısri’nin ilim irfanıyla beslenmiş, Malatyalı kardeşlerime de bu muhteşem coşku yakışır. Malatya bizi yola çıktığımız günden bugüne hiç yalnız bırakmadı. Hep bizimle beraber oldu ve dik durdu. Diklenmeden diklendi. Onun için birileri Malatya’yı çok kıskanıyor. Varsın kıskansınlar, biz yolumuza devam edeceğiz. Malatya’nın şehir merkezine eskiden Aspuzu derlermiş. Bağları, bahçeleri, meyveleri, suyu öylesine güzelmiş ki adına birçok şair şiir yazmış. 16 yy. şairlerinden Necati şöyle diyor; Mihrü dünyayı dolaş bir misli yok Aspuzunun/Cenneti ala misali misli yok Aspuzunun/ Fani dünya olmasaydı ben derim bağı hirem/ Görmedim bir mislini emsali yok Aspuzunun. İşte Malatya böyle bir yer. Malatya bugünde göreni kendisine hayran bırakan bir şehir. Bu vasfını sürdürüyor.

Malatya’nın ülkemize hayatın her alanı gibi rahmetli Özal başta olmak üzere yetiştirdiği siyaset ve devlet adamlarıyla da önemli hizmetleri var. Bizde geçtiğimiz 20 yılda ülkemizin tamamıyla birlikte kadim şehrimize eser ve hizmetler kazandırmanın gayreti içinde olduk. Güneşin altın yumurtası denen kayısının başkenti olan Malatya, tarımın yanında sanayisi, ticareti ile son dönemde gelişen turizmiyle de bölgesine ilham veren bir şehir haline geldi. Bakanlıklarımızın yatırımları bir yandan Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe belediyelerimiz bir yandan Malatya’yı bir açık hava şantiyesine dönüştürmüştür. Büyükşehir Belediyemiz, kendisinden kat be kat bütçelere sahip olduğu halde parasızlıktan yatırım yapamadığını söyleyen beceriksizleri mahcup edecek çalışmalar yürütüyor. Elbette bu tablonun gerisinde Malatya’ya 20 yılda 33 milyar liralık yatırım yapmış olmanın da büyük payı var. Seviyoruz Malatya’yı, yakışır Malatya’ya bu yatırımlar. Yatırım ve hizmetler Malatya’ya, ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmanın ardından, toplu açılış törenine katılan protokol ile birlikte telekonferans yoluyla 1. ve 2. Organize Sanayi Bölgesinde yapılan yatırımların, Hekimhan – Sivas yolu, Lisanslı Kuru Kayısı Deposu, Kızılay Üretim Tesisiyle birlikte diğer projelerin toplu açılışları gerçekleştirildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner43