ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

İnönü Üniversitesi, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Malatya İnönü Üniversitesi, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi’nde yer aldı. İnönü Üniversitesi akademisyenleri “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde yüzde 2’lik dilimde yer aldı. 

22 Ekim 2022 11:33
İnönü Üniversitesi, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Stanford Üniversitesi bilim insanlarından Prof. Dr. John P. A. IOANNIDIS ve araştırma ekibi tarafından, 22 ana bilim dalı ile 176 alt bilim dalında dünyadaki bilim insanı arasından ilk yüzde 2'lik dilime giren bilim insanının yer aldığı liste Elsevier veri tabanında yayımlandı.

2021 yılına göre, ilk yüzde 2’lik dilimde bulunan "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" listesi; "Kariyer boyu etki" ve "Yıllık etki (2021 yılı çalışmalar)" olarak iki kategoride listelendi. 

190 bini aşkın bilim insanının değerlendirmeye alındığı çalışmalarda nitelikli yayın sayısı, yayınların yer aldığı derginin etkisi, patent sayısı, yapılan atıf sayısı, h-indeks, hm-indeks, makale sayısı ve atıf alan makale sayısı gibi kriterlerin ele alındığı bu listelerde İnönü Üniversitesinden 7 akademisyen yer alıyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.