ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

19 Ekim Muhtarlar Günü Kutlandı

19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi organizesinde Muhtarlar onuruna Nikah Sarayında yemek programı düzenlendi. 

20 Ekim 2022 14:43
19 Ekim Muhtarlar Günü Kutlandı

Programa Vali Hulusi Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Muhtar Dernek Başkanları ve muhtarlar katıldı.

Programda konuşan Vali Şahin; “Muhtarlık müessesesi çok köklü, çok önemli bir müessese, gerek köy muhtarlığı gerek mahalle muhtarlığı halk ile kamu kuruluşları arasındaki bağlantıyı sağlayan ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını ilgili kurumlara taşımada önemli bir fonksiyon ifade eden çok hayati bir idari birimimizdir.

Muhtarlarımız hem seçimle iş başına gelmeleri hem de devletin mahalledeki, köydeki en yüksek amiri konumunda olmaları hasebiyle devletin de bir nevi temsilciliğini yapmaktadırlar. Kanunlarımızın muhtarlarımıza yüklediği büyük ve çok önemli görevler var. Bunların en önemlisi vatandaşlarımızın yıllar geçtikçe değişen ihtiyaçlarını kamu kuruluşlarına taşıyarak vatandaşla devlet arasında köprü vazifesi görmektir” şeklinde konuştu.

Ülkemizin büyüdüğüne, geliştiğine ve devletin vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılama konusundaki hassasiyetine vurgu yapan Vali Şahin, “Bir çok hizmete ve her türlü imkana artık en ücra mahallemizdeki en ücra köyümüzdeki insanlarımız ulaşabiliyor. İşte bu Türkiye'nin katettiği mesafenin ne kadar önemli olduğunun en büyük göstergesidir. Son 20 yılda bu büyük gelişmeyi sağlamamızdaki en önemli etken sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır ona ne kadar teşekkür etsek azdır” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.