ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

LEVENT SEYİR TERASINA YAPILACAK CAM KÖPRÜ HEYECAN YARATTI

Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan'ın ilk kez Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner'e anlattığı Levent Seyir Terasındaki Cam köprü ihalesi Türkiye de gündem oldu ve heyecan yarattı.  

15 Ocak 2020 23:54
LEVENT SEYİR TERASINA YAPILACAK CAM KÖPRÜ HEYECAN YARATTI

Akçadağ'ın bilge ve bürokrat kökenli Bağımsız Belediye Başkanı Ali Kazgan önceki gün İlçeye gelen MGC Başkanı Vahap Güner ve bir grup gazeteciyi ilçede ağırladı. Sosyal Tesislerde Levent Seyir Terasına 1 kilometre mesafede yapılacak 170 metre yüksekliğinde ve 150 metre uzunluğundaki Cam Köprü projesini anlattı. Benzeri Çin'de olan ve insanların üzerinde yürüyemediği cam köprü tüm dünyanın en çok ziyaret edelen köprüleri oluyor. Malatya Mimarlar Odası Başkanı Fatma Altaş'dan da proje için destek isteyen Kazgan aldığı brifingin ardından Cam köprü projesini Cemiyet Başkanı Vahap Güner'e açtı. Malatya Gazeteciler Cemiyetinin yeni kurulan sitesinde habere yer veren Güner, dünyanın dört bir yanından olumlu tepki aldıklarını ifade ederek "Bu proje gerçekleştiğinde Levent Vadisi dünyanın cazibe merkezlerinden biri olacaktır. Malatya'nın işte böyle yaratıcı projelere ihtiyacı var. Cam köprü için 800 bin liralık hibe sağlanmış, 800 bin lira da Akçadağ Belediyesi ekliyor. Ve ihale yapılmış durumda, inşaata başlanması için karların kalkması bekleniyor" dedi.
 
Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan'ın tebrik ettiklerini kaydeden MGC Başkanı Vahap Güner, projeyi tüm Malatya basını olarak desteklediklerini söyledi. 
 
Öte yandan Cam köprü Projesinin yanında ayrıca, konaklama yerleri, restoran, müze gibi sosyal yapılarda bulunacak. Türkiye de bir ilk olacak Cam köprünün benzerleri aşağıdaki resimlerde görülüyor:

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.