ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Madde Bağımlılığıyla Mücadelede Farkındalık Etkinliği

İnönü Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüğü Madde Bağımlılığı Komisyonu tarafından madde bağımlılığına dikkat çekmek amacıyla ebru sanatı etkinliği düzenlendi. 

13 Ekim 2022 18:30
Madde Bağımlılığıyla Mücadelede Farkındalık Etkinliği

Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimlik katında gerçekleştirilen etkinliğe, Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (AMATEM) Sorumlusu ve Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüğü Madde Bağımlılığı Komisyon Başkanı Prof. Dr. Hatice Birgül Cumurcu, Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu Koordinatörü Doç. Dr. İlknur Ucuz, Uzman Psikolog İsmail Reyhani, Usta Öğretici Serkan Teşdoğ ve öğrenciler katıldı.

Etkinliğin yapılmasına öncülük eden Prof. Dr. Hatice Birgül Cumurcu, burada yaptığı konuşmada, AMATEM olarak madde bağımlılarına tedavi hizmeti sunduklarını belirtti. Gençler arasında madde kullanımının her geçen gün arttığına dikkat çeken Cumurcu, şunları aktardı:

“Madde bağımlılığı son yıllarda ülkemizde ve dünyada  artarak gençlerimiz için büyük tehdit oluşturmaktadır. Öncesinde merak ve arkadaş ısrarı ile başlayan madde kullanımı, sonrasında bağımlılık oluşturmaktadır. Bağımlı olan genç de ruhsal ve fiziksel açıdan birçok hastalığa yakalanmaktadır. Biz AMATEM merkezimizde madde kullanımı olan gençlerimizi yatırarak tedavi ediyoruz. AMATEM merkezimizde bir yandan ilaç tedavisi yaparken bir yandan da bu maddelerle nasıl başa çıkacaklarını öğretiyoruz. Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüğü olarak amacımız madde kullanımına hiç başlamadan, madde ile tanışmadan onları nasıl koruyabiliriz bunu öğretmek, madde kullanan çocuklarımızı da AMATEM birimine tedaviye yönlendirmektir. Gençlerimizde spor, müzik, resim gibi uğraş alanları ne kadar fazla olursa maddeye başlamaları ya da maddeden korunmaları da o kadar iyi olmaktadır. Biz burada gençlerimize ebru çalışması yaptırarak bu konunun önemini vurgulamak, bir farkındalık oluşturmak ve onları maddeden ya da bağımlılıktan korumayı amaçladık.”

Konuşmanın ardından Serkan Teşdoğ tarafından ebru sanatı çalışması gerçekleştirildi. Bu çalışmaya, Prof. Dr. Hatice Birgül Cumurcu ile Doç. Dr. İlknur Ucuz’un yanı sıra öğrenciler de eşlik etti.

Haber: L. Berfin Güler

Fotoğraf: Yağmur Sayın

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.