ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Sanatçı Latif Doğan Annesi Adına Taziye Evi Yaptırdı

Türk Halk Müziği Sanatçı Latif Doğan, merhum annesi Ayşe Doğan adına Doğanşehir ilçesinin Erkenek mahallesinde yaptırdığı taziye evini törenle açtı. 

05 Ekim 2022 02:41
Sanatçı Latif Doğan Annesi Adına  Taziye Evi Yaptırdı

Doğanşehir İlçesi Erkenek Mahallesinde Merhum  Ayşe Doğan adına yaptırılan  taziye evinin açılışında konuşan Malatya Valisi Hulusi Şahin, “Hayır yapmak para işi ile olmuyor gönül işi ile oluyor. Bu gönül Latif Doğan’da fazlası ile var. Bu eserde onun bir parçası. Rahmetli Ayşe teyzemizi tanıma fırsatı bulamadık. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Beş evladını büyük zorluklarla yetiştirmiş ve bu binayı görmemiş ama o beş evladınında mürüvvetini o beş evladınında memlekete millete güzel hizmetlerini görmüş ve bu mutlulukla dünyayı terketmiş çok şanslı bir anne o. Bu eserde başta Doğan ailesi olmak üzere Latif beye, emeği geçen belediye başkanımıza, mahalle muhtarımıza ve bütün emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" dedi.

Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt ise  “Sanatçımız Latif bey bir gün beni aradı, dediki Başkanım annem rahatsız annemin adına be taziye evi yapmak istiyorum. Bunun için yeriniz var mı dedi. Bizde elimizden geleni yapacağız dedik. Latif Bey ben Erkenek mahallesine öyle bir taziye evi yağacağım ki örnek olacak ve herşey içinde olacak dedi. Ve görüyoruz ki çok güzel oldu. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyor Ayşe Doğan teyzemize Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu. 

Sanatçı Latif Doğan ise Annesi Ayşe Doğan adına yaptırdığı taziye evi açılışında duygusal anlar yaşayarak  “Anamız adına yaptırmış olduğumuz Ayşe Doğan taziye evi, Hasan Emre abimin şiirinde anlattığı gibi 5 çocuğunu kilim temizleyerek büyüttüğü bizlere hem ana hem baba olmuştur. Gönül isterdi ki sağlığında bu eseri yapalım kendi de onu görsün. Fakat pandemi dönemine denk geldiği için temelini çok geç attık. Bu eserden dolayı desteklerini esirgemeyen herkese çok teşekkür ediyorum" diye belirtti. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.