ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

13 Su Kaynağına 2.5 Milyon Sazan Bırakıldı

Malatya Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Malatya'ya bağlı 10 ilçede bulunan 13 su kaynağına yaklaşık 2.5 Milyon adet yavru sazan bırakıldı. 

28 Eylul 2022 13:39
13 Su Kaynağına 2.5 Milyon Sazan Bırakıldı

"Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında uygulanan Balıklandırma Programı 2022 yılında da ilimiz genelinde göl, gölet ve barajlarda bulunan 10 ilçede su kaynaklarına yavru sazan bırakıldı. Program kapsamında Malatya'nın 10 ilçesinde bulunan 13 su kaynağına yaklaşık 2.5 Milyon adet yavru sazan bırakıldı.

Yapılan balıklandırma çalışmasına, İl Müdürü Tahir Macit, İlçe Kaymakamları, İl Müdür Yardımcısı Ahmet Turan Karaca, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Abdullah Çelik, İlçe Tarım ve Orman Müdürleri, 3. Bölge Su Ürünleri Avcılık Kooperatif Başkanı ve üyeleri katıldılar.

Konu ile ilgili 3. Bölge Su Ürünleri Avcılık Kooperatif Başkanı Çetin Kılıç; "Yapılan balıklandırma faaliyetleri ile ilimiz sınırlarında bulunan su kaynaklarında, hem sürdürülebilir su ürünleri tüketimi ve su ürünleri varlığımızın arttırılması hem de istilacı türler tarafından nesli tehdit altında bulunan doğal sazan türünün stoklarının sürdürülebilirliğinin sağlanması hedeflenmektedir. Diğer taraftan stokların yenilenmesi ile İlimiz rekreasyon alanlarında sportif olta balıkçılığı faaliyetlerinin devamlılığı da sağlanacaktır. Buradan emeği geçenlere teşekkür ediyor, İlimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Daha sonra Artuğ Su Ürünleri tarafından 10 ilçemize nakliyesi yapılan yavru sazan balıkları suya bırakıldı.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.