ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

ÇKS Belgesi Artık e-Devlet'ten Alınacak

ÇKS Belgesi almak kolaylaştırıldı. Ziraat Odalarına gidilmeden e-Devlet üzerinden ÇKS Belgeleri alınabilecek. 

28 Eylul 2022 10:47
ÇKS Belgesi Artık e-Devlet'ten Alınacak

Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına dair 23/09/2022 tarih ve 31962 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Yönetmelik ile ilgili İl Müdürlüğümüzde basın mensuplarına İl Müdürümüz tarafından açıklamalarda bulunuldu.
Yapılan basın açıklamasına, İl Müdürümüz Tahir Macit, İl Müdür Yardımcımız Ahmet Turan Karaca ile Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Demet Köksal katıldı.
İl Müdürü Tahir Macit; "2001 yılından bu yana ÇKS ile çiftçilerimizin üretimi kayıt altına alınmaktaydı ve buna göre de üreticilere destekler verilmekteydi. Ancak 23 Eylül'de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelik ile çiftçilerimiz e-Devlet kapısı üzerinden müracaat edecek, böylece hem çiftçimizin işleri aksamayacak hem de iş gücü kaybı önlenecek. Şimdi çiftçilerimizin beyanı geçerli, muhtara gitmesine gerek yok. Çiftçi Kayıt Sistemine İlk defa başvuran çiftçilerimiz bir defaya mahsus olmak üzere Ziraat Odalarından Çiftçi Belgesi alacaklar onun haricinde daha önceden Çiftçi Kayıt Sisteminde (ÇKS) kaydı bulunan çiftçilerimizden Ziraat Odalarından alınan Çiftçi Belgesi istenmeyecektir.  Yeni bir sistem, çiftçilerimiz belki sorun yaşayabilir. Tarım ve Orman İlçe müdürlüklerimizdeki personelimiz bu süreçte çiftçilerimize rehberlik ederek, nasıl başvuracaklarını gösterecekler. Sistem 1 Ekim'den itibaren açılıyor ve 31 Aralık'a kadar sürecek. Bundan sonraki süreçte önümüzdeki yıllarda ise çiftçilerimiz 1 Eylül ile 31 Aralık arası Çiftçi Kayıt Sistemine başvurabilecekler, Çiftçi Kayıt Sisteminde ürün kaydı yapan üreticilerimiz ürün bilgisinde değişiklik olması durumunda ise Şubat ayında sistem tekrar açılarak ürün güncellemesi yapabilecekler. Yeni Çiftçi Kayıt Sisteminin çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum."dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.