ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Malatya Yemekleri İstanbul’da Sergilendi

İstanbul Yenikapı Etkinlik alanında yapılan Malatya Tanıtım Günlerinde, Malatya lezzetleri Valilik standında tanıtıldı. Gelen misafirlere yemek kültürü tanıtılırken çeşitli ikramlıklar da bulunuldu. 

26 Eylul 2022 00:01
Malatya Yemekleri İstanbul’da Sergilendi

Malatya’nın UNESCO yaratıcı şehirler ağında gastronomi adaylığı olduğunu ifade eden Malatya Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü ve Malatya Gastronomisi tanıtımında birçok dokümanlara imza atan Halil İbrahim Kılıç, “Yenikapı Tanıtım Günlerinde, Malatya Valiliği İl Kültür Müdürlüğümüzle birlikte stant açtık. Amacımız, Malatya’nın kayısısı ve diğer ürünleri Arslantepe ören yeri UNESCO aşamasıyla birlikte çok önem arz etmeye başladı. UNESCO yaratıcı şehirler ağında gastronomi adaylığımız var. Bu konulara dikkat çekmek ve tanıtım yapmak üzere stant açtık” dedi.

Malatya’nın sofra kültürünü stantta sergilediklerini belirten Kılıç, “ İstanbul dünya şehri gastronomi şehri gastronomiye de biraz ağırlık verdik. Malatya’nın kahvaltı kültürünü, köfteleriyle meşhur Malatya’nın köfte kültürünü ve fırın yemekleri kültürünü burada sergiliyoruz. Burayı ziyarete gelen ziyaretçilere Malatya peyniri, yufka ekmeği, acılı ayran, reyhan şerbeti, içli köfte gibi bir takım yemeklerimizi konuklarımıza ikram edebiliyoruz. Diğer fırın yemeği ve köfteleri de Malatya’dan gelen firmalarımız ücret mukabilinde dışarda satışını yapıyorlar. Malatya’dan yemek, kurabiye, kayısı firmaları ve diğer firmalarda geldi” şeklinde konuştu.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.