ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Malatya Şehidini Gözyaşlarıyla Toprağa Verdi

Kuzey Irak'ta devam eden Pençe-Kilit Operasyonu'nda terör örgütü ile girdikleri çatışmada şehit düşen Piyade Üsteğmen Serkan Erkuş, Malatya’da binlerce kişinin katıldığı cenaze töreniyle gözyaşlarıyla toprağa veridli. 

24 Eylul 2022 14:35
Malatya Şehidini Gözyaşlarıyla Toprağa Verdi

23 Eylül günü Irak'ın Kuzeyinde Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından sürdürülen Pençe-Kilit Operasyonunda bir mağarada PKK'lı teröristlerle yaşanan çatışmada şehit olan Piyade Üsteğmen Serkan Erkuş'un cenazesi sabah saatlerinde havayolu ile Malatya Erhaç Havaalanına getirildi. Şehidin naaşı ilk olarak baba ocağının bulunduğu Sancaktar Mahallesindeki evine getirildi ve burada helallik alınması üzerine Şehir Mezarlığı'nda öğle namazı sonrası askeri cenaze töreni düzenlendi.

Cenaze törenine Malatya'da bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Malatya Valisi Hulusi Şahin,  Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Altuğ, Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, Öznur Çalık, Hakan Kahtalı, Ahmet Çakır, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Jandarma Komutanı Ercan Altın, ilçe belediye başkanları, siyasi parti ve STK temsilcileri, vatandaşlar ile şehidin aile yakınları ile binlerce kişi katıldı. 

28 Yaşındaki şehit Serkan Erkuş'un nişanlı olduğu öğrenilirken, babası Niyazi Erkuş ve annesi Sunay Erkuş törende güçlükle ayakta durabilirken, 3 kardeşi de gözyaşlarına boğuldu. İl Müftüsü Veysel Işıldar tarafından kıldırılan cenaze namazı sonrası şehidin Türk Bayrağına sarılı naaşı askeri top arabasına konularak tekbirlerle Malatya Şehitliği'nde toprağa verildi. Tabuta sarılan Türk Bayrağı ve fotoğrafı ise Bakan Yanık tarafından şehidin babası Niyazi Erkuş'a verildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.