ALTIN
 2.104,05
DOLAR
 31,3822
STERLİN
39,7428
EURO
 34,0576

Ameliyathane Hemşireliği Eğitim Veriliyor

Sağlık alanında ihtiyaç olan nitelikli insan gücü yetiştirmek amacıyla yürürlüğe giren, Sertifikalı Eğitim Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde düzenlenen “Ameliyathane Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programının” üçüncüsü hastane konferans salonunda düzenlenen tören ile başladı. 

12 Eylul 2022 01:40
Ameliyathane Hemşireliği Eğitim Veriliyor

Programa, İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erhan Berk, Başhekim Vekili Dr. Öğr. Üyesi Selçuk Sinanoğlu, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Servet Boyraz, Destek ve Kalite Müdürü Dr. Mehmet Koca, Başhekim Yardımcıları Uzm. Dr. Halime Akyüz, Uzm. Dr. Leman Acun Delen ve Uzm. Dr. Rabia Aydoğan Baykara ile müdür yardımcıları, klinik sorumlusu hemşireler ve kursiyerler katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Servet Boyraz, şunları söyledi: “Hastane olarak Ameliyathane Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programının üçüncüsü düzenliyoruz, 12 Eylül - 1 Ekim tarihleri arasında hastanemizden 7 kişi, diğer illerden 5 olmak üzere toplam 12 kursiyere, 12 iş günü teorik, 10 iş günü uygulama eğitimleri şeklinde 22 iş olarak eğitim vereceğiz. Bu sertifikalı eğitim programın amacı ameliyathanede çalışan hemşirelere görevlerini etkin ve verimli bir şekilde yürütecek bilgi, beceri ve tutumları kazandırmak. Tüm kursiyerlere başarılar diliyorum.”

 Ameliyathaneden sorumlu Başhekim Yardımcısı Halime Akyüz, hemşirelik hizmetlerinin değişen bakım ve tedavi gereksinimlerini karşılayan önde gelen meslek gruplarından biri olduğunu kaydederek şunları söyledi: “Ameliyathane, yüksek teknolojik araç ve gereçlerin kullanılarak yenilenen bilgiler sayesinde çeşitli ameliyat tekniklerinin uygulandığı, ekip çalışması ve doğru kararların hızla alınmasının çok önemli olduğu bir ortamdır ve bu ortamda Ameliyathane hemşireleri hastaların cerrahi tedavisindeki süreçte büyük rol oynamaktadır.

 

Son 7 Ay İçerisnde 30 Binin Üzerinde Ameliyat Yaptık

Başhekim Yardımcısı Halime Akyüz, “26 ameliyat salonunu aktif olarak çalışıyor. Son 7 ay içerisinde 30 binin üzerinde ameliyat sayılarıyla ilimize önemli bir şekilde hizmet veriyoruz. Ameliyathanede bu hizmeti verirken her kademede çok kıymetli ve önemli bir ekip işi olduğunu biliyoruz.”

İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erhan Berk, “Yardımcı Sağlık Personelinin Önemi Artmaktadır”

Konuşmasında, yardımcı sağlık personellerinde branşlaşmanın önemine vurgulayan İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erhan Berk, “Tıpta hekimlerin branşlaştığı bir dönemde yardımcı sağlık personelinin branşlaşması son derece önemli bir hale gelmiştir. Ayrıntılı bilginin ve ayrıntılı el becerilerinin istendiği bir meslek grubunun başında gelen ameliyathane hemşiresinin eğitimi, yapılan işin niteliğinin artırılmasında önemli bir başlıktır” dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erhan Berk, ileriye yönelik vereceğimiz sağlık hizmetlerimde kaliteyi ve niteliği artıracak şeyin eğitimler olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti: “Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi hem iyi bir potansiyeli olan hem de nitelikli hizmetlerin verildiği iline ve çevre iller için büyük bir yük kaldıran büyük bir sağlık tesisi. Böylesi önemli sağlık tesisinin niteliğini daha da artırması sadece yardımcı sağlık personelinin değil, diğer çalışanların da eğitimlerini sürekli yapmak zorundayız."

Sevk Sayısı Azaldı

İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erhan Berk, sağlıkta yaşanan değişimlerle ve hastanelerin niteliklerinin artmasıyla birlikte sevk sayısında önemli ölçüde düşüş yaşandığını kaydederek şunları söyledi: “Birçok sağlık hizmetini çok rahat bir şekilde verebiliyoruz. Buna bağlı olarak iller arası sevk büyük ölçüde azaldı. Problemi yerinde çözülmesi, sağlığa ulaşım konusunda ailelerin yaşayacağı sosyo-ekonomik olumsuzlukların da önüne geçmiş oluyorsunuz.”

12 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında hastanemizden 7 kişi, diğer illerden 5 olmak üzere toplam 12 kursiyere, 12 iş günü teorik, 10 iş günü uygulama eğitimleri şeklinde 22 iş olarak sürdürülecektir. Program, açılış konuşmalarının ardından kokteyl ile devam etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner43