ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Ders zili Çaldı...

2022-2023 Eğitim öğretim dönemi için Malatya’da açılış programı düzenledi. Program Milli Eğitim müdürlüğü tarafından Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başladı. 

12 Eylul 2022 06:36
Ders zili Çaldı...

Malatya'daki tören ise 2. Ordu Komutanlığı Garnizon Lojmanları yerleşkesindeki Şehit Konuk İlkokulu'nda yapıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, öğrenciler şiir okudu, daha sonra 4. sınıf öğrencileri, okula başlayan 1. sınıf öğrencilerine çiçek takdiminde bulundu.

2022 -2023 eğitim ve öğretim yılının tüm öğrencilere, öğretmenlere ve öğrenci velilerine hayırlı olması temennisinde bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Hatice Özdemir, ilde bu yıl 24 bin yeni öğrencinin sisteme dahil olduğunu, yeni atananlarla beraber 13 bin öğretmenin de eğitim kadrosuna eklendiğini söyledi.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Malatya Valisi Hulusi Şahin, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olan Piyade Uzman Çavuş Fatih Kalkan'ın Malatya nüfusuna kayıtlı olduğunu belirterek, şehit Kalkan ve tüm şehitlere rahmet diledi.

Terör örgütünce yalnız asker ve polislerin değil öğretmenlerin de şehit edildiğini dile getiren Vali Şahin; "Öğrencilerine bir harf öğretmek için çırpınan öğretmenlerimizi okullarının bahçelerinde şehit etti bu kanlı örgüt. Onlarca da öğretmen şehidimiz var. Bu vesileyle onlara da Allah'tan rahmet diliyorum. Bugün Malatya'da 166 bin öğrencimiz ders başı yapıyor. Yavrularımıza uzun eğitim hayatlarında başarılar diliyorum." İfadelerine yer verdi.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.