ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Çocuklarımız Okula Nasıl Gidecek?

​​​​​​​Malatya’da, Kemal Özalper’de eğitim gören öğrencilerin velileri, sorun ve taleplerini iletmek için Milli Eğitim Müdürlüğü ve Malatya Valiliği’ne giderek bir görüşme gerçekleştirdi. Veliler, çocuklarının verileceği okullar için servis talep ederken, öğrencilerin belirlenen okullara nasıl gidecekleri yönünde belirsizlik içerisinde olduklarını dile getirdiler. 

06 Eylul 2022 00:10
Çocuklarımız Okula Nasıl Gidecek?

Paşaköşkü’nde bulunan Kemal Özalper İlköğretim Okulunun ‘depreme dayanıksız’ olması nedeniyle yıkılıp yeniden yapılmasına karar verilirken, okulda eğitim gören öğrencilerin ise farklı okullarda eğitim öğretimlerine devam etmesine karar verildi. Buna göre öğrenciler bölgede bulunan en yakın okullara verilirken, belirlenen okullar ile mahalle arasındaki mesafe soruna neden oldu. Çocuklarının okullara nasıl gideceklerinin endişesini duyan veliler yetkililere seslerini duyurmak amacıyla bir araya geldi.  

Malatya Valiliği önünde sıkıntılarını dile getiren Aliekber Çalış, çocuğunun Kemal Özalper Ortaokulu’nda öğrenim gördüğünü ifade ederek; “Okuldan sıra ve akıl tahtaların götürüldüğü söylendi. Daha sonra bize gelen mesajda çocuklarımızın Feyzullah Taşkınsoy İlkokuluna gönderilecekleri bildirildi. Sonrasında oradan vazgeçildi. Abdülhamid Han İlkokuluna taşınacakları söylendi ama herhangi bir resmi yazı yok. Pazartesi günü okullar açılacak herhangi bir açıklama yapılmadı, çocuklarımız mağdur.

“ULAŞIM ARACI YOK”

Çocuklarımız Abdülhamid Han İlkokuluna verilmesi halinde Zaviye’den Özalper Mahallesi’ne gidecek bir otobüs güzergâhı bulunmuyor. Herhangi bir ulaşım aracı yok. Birde o yetmemiş gibi Fahri Kayahan’dan Özalper’e bir yol iniyor. Orada trafik müthiş sıkışıyor. Çocuklara buraya tek başlarına gidemezler. Eğer o okul öneriliyorsa, belediye otobüsleri Kemal Özalper okulunun önünde öğrencileri alıp, velilerle beraber okula götürüp getirebilirler. Son sınıf öğrencileri var. Bu öğrenciler öğlenci yapılınca sınavlara hazırlanamıyorlar. Kimi öğrencilerde sabah okula gidince öğleden sonra özel okulları oluyor, ondan mahrum kalıyorlar. Birde sınıflar 50-60kişi mi olacak? Sınıfta sayı çok olursa öğrenim nasıl görülecek?” dedi.

Ortaokulda okuyan öğrencilerin Abdülhamid Han İlkokuluna, ilkokulda okuyan öğrencilerin ise birkaç okula dağıtılacağını kaydeden Çalış, “Herhangi bir resmi yazı gelmedi. Okullar pazartesi günü açılacak hem ulaşım hem de eğitim yönünden bayağı problem yaşanıyor. Yetkililerden çözüm bekliyoruz. Bunu çözeceklerine de inanıyorum. Milli eğitim müdürlüğü ile bir görüşme gerçekleştirdik. Onlarda kendilerine göre doğru açıklama yaptılar. Onlarında elinden bir şey gelmiyor. Yetkililerin bu duruma çare bulacaklarına canı gönülden inanıyorum” dedi.

“MAĞDURUZ”

Veli Kader Bakır ise mağdur olduklarını ifade ederek; “Her birimizin çocuğu farklı okullara verildi. 2-3 çocuğu olanlar okula nasıl gönderecekler? Biz buraya çare bulmaya geldik. İl Özel İdare ve Abdülhamid Han okullarına servis talep ediyoruz. Çocuklar okula nasıl gidecek? Bu noktada hepimiz mağduruz. Bize yardım edilene kadar hiçbir yere gitmeyeceğiz” ifadelerinde bulundu.

Haber: Yeni Malatya Gazetesi: Onay OZAN 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.