ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Dilaver Uyanık'ı Rahmetle Anıyoruz

27 Ağustos 200'da vefat eden Malatyalı Gazeteci, Radyocu, oyuncu ve tiyatrocu Dilaver Uyanık'ı ölümüm 18. Yıl dönümünde rahmetle anıyoruz. 

27 Ağustos 2022 00:17
Dilaver Uyanık'ı Rahmetle Anıyoruz

Üstadımız Nacati Güngör, yakından tanıdığı Dilaver Uyanık hakkında şunları yazmış:

DİLAVER UYANIK VEDA EDELİ ON SEKİZ YIL OLMUŞ...

Kadim Malatya'nın kültür ve sanat yaşamında yadsınmaz emeği bulunan Dilaver Uyanık, 2004 yılının 26 Ağustos günüyaşama veda etmişti. Şişli Cammii'ndeki dinsel törenden sonra Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilen Uyanık, 1938 doğumluydu.

Dilaver Uyanık, tiyatro oyuncusu, TRT radyo spikeri ve sinema oyuncusuydu. Özellikle Şaşıfelek Çıkmazı dizisindeki baba karakteri ve Zerda dizisindeki rolüyle tanınmıştı.

Orta ve lise öğrenimini Malatya’da tamamlayan Uyanık, 1958’de Malatya Fikir ve Sanat Derneği’ni kuranlar arasında yer almıştı. Bir dönem "Gayret" gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. Halk Eğitim Merkezi'nde ve deneme yayınları yapan Malatya Radyosu'nda da görev almıştı.

Seksenli yıllarda girdiği Yeşilçam çevrelerinde, Antony Quinn'e benzetilirdi.

 

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.