ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

69. Darende Zengibar Güreş ve Kültür Festivali Başladı

Darende ilçesinde 69 Yıldan beri yapılan Geleneksel Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivali kortej yürüyüşü ile başladı. 

27 Ağustos 2022 10:11
69. Darende Zengibar Güreş ve Kültür Festivali Başladı

69. Darende Geleneksel Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivalikortej yürüyüşü ile birlikte coşkuyla başladı. Hükümet Konağı önünde başlayan ve Hacı Hasan Akyol Çarşı Meydanı'nda sona eren yürüyüşün ardından ilçedeki yatırımların toplu açılış ve temel atma töreni yapıldı.

Açılış yürüyüşüne Darende Kaymakamı Ökkeş Safa TÜRKOĞLU, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin GÜRKAN ve Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı Malatya Milletvekili Bülent TÜFENKÇİ ile Birlikte  çok sayıda vatandaş katıldı.  İlçe Kaymakamı TÜRKOĞLU konuşmasında festival kapsamında sünnet şöleni de yapıldığına değinerek, "Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivali’nin sadece bir spor organizasyonu değil, aynı zamanda Darendemizin kültür ve geleneklerine sahip çıkmak ve manevi temellerini ayakta tutmak adına önemli bir etkinliktir." dedi. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.