ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Anaokullarına Materyal Desteği

1200 Anaokulu 10 bin ana sınıfına Milli Eğitim bakanlığı tarafından materyal gönderimi gerçekleştirildi.  Malatya il Milli eğitim müdürü Hatice Özdemir; “Materyal dediğimiz, içerisinde çocukların oynayabilecekleri zeka geliştirmelerine yönelik oyuncaklarından tutun, oturacakları minderlere, sırası, masası, kütüphane şeklinde olacak rafları, bir ana sınıfında olması gereken her şey var. Dört duvar yok sadece.” dedi. 

25 Ağustos 2022 03:28
Anaokullarına Materyal Desteği

Milli eğitim bakanlığı tarafından okullar için eğitim materyali ve donatım malzemeleri kapsamında Malatya’daki ana okulları ve ana sınıflarına yönelik 2 tır materyal ve donatı malzemesi gönderildi.

“MALATYA ÖZEL BİR İL”

Yeşilyurt TOKİ Anadolu Lisesine getirilen materyaller Malatya’daki okullara dağıtılacak. Konu ile alakalı bir değerlendirme yapan il milli eğitim müdürü Hatice Özdemir, Malatya’nın özel bir il olduğuna vurgu yaparak, “Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın Milli Eğitim Bakanımıza Malatya Eğitim camiası olarak ve Malatya Velileri olarak şükranlarımızı sunuyoruz. Türkiye genelinde 4 tane tırdan 2 tanesi Malatya’ya gönderildi. Tamamen anaokulu ve anasınıfı öğrencilerimizin materyal ve donatım malzemelerini içeren 2 tır gönderildi. Bundan dolayı Sayın Bakanımıza ve Sayın Cumhurbaşkanımıza bir kez daha şükranlarımızı arz ediyoruz. Biz bu malzemelerin Allah’ın izniyle çocuklarımızda hakkını vereceğimizi de düşünüyoruz.  Materyal dediğimiz, içerisinde çocukların oynayabilecekleri zeka geliştirmelerine yönelik oyuncaklarından tutun, oturacakları minderlere, sırası, masası, kütüphane şeklinde olacak rafları, bir ana sınıfında olması gereken her şey var. Dört duvar yok sadece.  Malatya’yız biz, Malatya kelime anlamıyla zaten özel. Bu topraklar eğitime önem veriyor. Yetiştirdiği eğitim anlamında siyasi anlamında, şairler anlamında baktığımız zaman Malatya eğitime çok gönül veren bir yer. Toprağı, hamuru eğitim zaten. Bu nedenle Sayın Bakanımız da bu konuda bizlere destek verdi. Kendilerine bir ke daha teşekkür ediyorum.” dedi.

“16 TANESİ NETLEŞTİ”

Köy okullarının açılma süreci ile ilgili konuşan Hatice Özdemir;  “Şuan için bizde tam 16 tanesi net kesinleşti. Biz normalde 24 taneyi planladık ama 16 tanesi netleşti. Onlarla ilgili çalışmalar sürüyor. Bürokrasi anlamında onların ihale aşamaları var tamirat ve tadilat noktasında. Bakanlığımız bu konuda bizlere ödenekler gönderiyor. Biz o ödenekler noktasında da inşallah Köy yaşam Merkezlerimizi açacağız. Şuana 2 tanesi hemen hemen hazır sayılır. 2 okulumuz Yeşilyurt’ta, 2 okulumuz da Battalgazi’de olmak üzere 4 tanesi hemen hemen hazır durumda.”

 

Malatya’nın Hekimhan ilçesinde depremde zarar gören ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yıkılarak yeniden yapım işi ihale edilen Sakarya Ortaokulu’nun inşaatında standart dışı beton kullanıldığı iddialarını yanıtlayan İl Milli Eğitim Müdürü Hatice Özdemir; “Bizim zaten kendi müteahhitlerimizin, daha doğrusu YİKOB üzerinden yapılan işler kontrol ediliyor. TOKİ üzerinden yapılan işlerde kontrol edilemiyor. TOKİ üzerinden yapılan 5 tane okulumuz var Malatya’da. Bu 5 okuldan Hekimhan İlçesindeki okulda sınıktı çıktı. Diğerlerinde hiçbir sıkıntı yok. TOKİ’ye biz müdahil olamıyoruz. Kenarda kalıp seyirci olacağız anlamına da gelmiyor. Böyle de anlaşılmasın. Ama bürokrasi anlamında direkt olarak işin içine giremiyoruz. Sadece sekretarya kısmını yürüttük. TOKİ’den bir cevap gelsin.  Bütün okullarımızda böyle bir durum söz konusu değil. Çevre Şehircilik tarafından zaten bir denetim yapılıyor. Bizler Milli Eğitim Müdürlüğü olarak oradan bir karot alıp gönderme gibi bir yetkimiz yok.  Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü sağ olsunlar titizlikle çalışıyorlar. Ben onlara da bir kez daha teşekkür ediyorum. Bizlere biran önce cevap versinler ki ona göre bir yol haritası oluşturulsun. Hekimhan’daki tek okulumuz Sakarya. Diğerleri depremde hasar gördüğü için yıkılmak zorunda.” dedi.

Haber: Yeni Malatya Gazetesi Onay ozan 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.