ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Malatya'da İnşaat Sektörü Yorgun Düştü!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği (MİMDER) Başkanı Mehmet Bülbüloğlu, inşaat sektörünün maliyet artışlarından dolayı yorgun olduğunu belirterek, resmi kurumların imar planlarını durdurarak ve ruhsat sürelerini uzatarak sektörü yıpratmamaları gerektiğini söyledi. 

21 Ağustos 2022 21:18
Malatya'da İnşaat Sektörü Yorgun Düştü!

Kontrol edilemez hale gelen fiyat artışlarının inşaat sektörünü çıkmaza sürükledi. Maliyetlerden dolayı durma noktasına gelen sektörde müteahhitler şimdi de ruhsat ve imar konusunda sancılı döneme girdi.

İnşaat sektörünün maliyet artışlarından dolayı yorgun olduğunu belirten İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkan Yardımcısı ve MİMDER Başkanı Mehmet Bülbüloğlu, ”Bürokrasi maliyet artışlarından dolayı yorgun olan inşaat sektörünü imar planlarını durdurarak veya ruhsat sürelerini uzatarak daha çok yormamalı” dedi

Konut üretimi ile birlikte yapı stokunun artacağı ve buna paralel olarak kira fiyatlarında da düşüş olabileceğini belirten Bülbüloğlu, inşaat sektörünün üretimde hızlanması için imar ve ruhsatlandırmada kolaylığın sağlanması gerektiğini söyledi.

Arsa maliyetlerinin yüksek olduğunu ve şehir planlamasında yeni bölgelerin rezerv alan olarak tahsis edilmesi gerektiğine değinen Bülbüloğlu, ”Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı, TOKİ ve belediyeler konut imarlı ve altyapı hizmetleri sağlanmış arsalar üretmeli. İMKON Başkanımız Sayın Tahir Tellioğlu’nun bu konudaki girişimleri var. Bakanlığımız başta olmak üzere yerel yönetimlerin de bu çağrıya kulak vererek maliyetlerin düşürülmesi ve sürecin kontrol edilmesi noktasında sektörle barışık olmaları gerekmektedir.” İfadelerine yer verdi.

Konut satışlarında düşüşün olduğunu ve vatandaşın finansman sıkıntısı çektiğini kaydeden Bülbüloğlu,” Ücretli çalışan vatandaşlarımızın geliri çok artmadığı için devlet ilk kez ev alacaklara 2 milyon TL’ye kadar 0,99 konut kredisi imkanı sağlıyor. Ancak bırakın 2 milyon lirayı vatandaşın 500 bin lira konut kredisi kullanacak durumu yok. Bu yüzden konut satışları azaldı. Ağustos, Eylül ayında da konut satışlarının daha da azalacağını öngörüyoruz. Finansmanda erişim sıkıntısı var. Piyasada nakit sıkıntısı var. Finansmana erişimin kolaylaştırılması gerekiyor.” dedi.

Haber:Sonsöz Gazetesi-Ebubekir Atilla

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.