ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Eşref Gülalioğlu Vefat Etti

Malatya'nın sevilen isimlerinden Eşref Gülalioğlu Antalya'da geçirdiği kalp krizi sonucu vefat ettii. Gülalioğulu'nun cenazesi Şehir mezarlığında toprağa verildi. 

21 Ağustos 2022 10:38
Eşref Gülalioğlu Vefat Etti

Bir süredir rahatsız olan ve Antalya'da yaşayan Ziraat Yüksek Mühendisi ve Dirijan Aşiretinin önde gelen isimlerinden olan Eşref Gülalioğlu geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti. Cenazesi vasiyeti gereği Malatya'ya getirilen Gülalioğlu Pazargünü  ikindi namazını mütrakiben kılınan cenaze namazı sonrası Şehir Mezarlığında toprağa verildi. Eşref Gülalioğlu’nun cenaze törenine; ailesi, kardeşleri Enver ve İsmet Gülalioğlu ile birlikte MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, AK Parti Malatya eski milletvekili ve Malatya eski Belediye Başkanı Cemal Akın, Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Çolak, MHP İl Başkanı Mesut Samanlı, MHP MYK Üyeleri Ömer Ekici ve Eyüp Gönültaş, İyi Parti İl Başkanı Hakan Yılmaz, Türk Ocakları Şube Başkanı Nadir Günata, Türk Ulaşım Sendikası Şube Başkanı Önder Akgül, MÜSİAD Şube Başkanı Muharrem Boyraz, Demiryol İş Sendikası Şube Başkanı Hikmet Kazgan,AK Parti Yeşilyurt Belediye Meclis Üyesi Naci Şavata ile Sanatçı- Yönetmen Gani Şavata ile kalabalık bir topluluk katıldı. 

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu olarak Merhum Eşref Gülalioğlu'na Allah'tan rahmet ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

Gülalioğlu'nun vefatının ardından arkadaşları sosyal medyadan paylaştıkları yorumlarda şunları ifade ettiler:

Gülhan Haliloğlu:

SÖZ: EŞREF GÜLALİOĞLU

Söz: Öz’ün dışarı çıkarılmasıdır. Dışarıya çıkarılacak öz yoksa söz de yoktur.

Eşrefim Öz'ün fukarası değil, zenginiydi.Hayatı özünü sahiplenmek, özünü temsil etmek, özünü tezyid etmekle geçti. Özü ile kendisi olan bir KEND-ÖZ dü. Onun için söylenecek çok şey var! Sözün hak ettiği yerdeyiz.

KEND-ÖZ EŞREF, kendisine münhasır bir hikâyesi olan EŞREF ti. Hikâyesini anlatmayan, serbest piyasaya sürmeyen bir EŞREFti!..

"Kendöz" kelimesi, "kend" ile "öz" ün ceminden oluşur. Kend, şehir demektir. Şehir de şöhret demek!

Şöhret ise Öz'ün oluşturduğudur.

Eşrefimle ilgili sözü sözlerken aslında "özü" , özle var olan "şöhreti", şöhretin resmi olan "şehiri", şehirin "kendözlüğünü" sözlemiş oluruz.

KENDÖZ EŞREF'in bir bilmesi vardı... KENDÖZ EŞREF'in bir bulması vardı...KENDÖZ EŞREF'in bir olması vardı...

KENDÖZ EŞREF'in olduğuyla bir kalması vardı...

Bildiğiyle,bulduğuyla,olduğuyla kalan; yüzen adaların çocuklarından ayrıydı... Onların mahallesiyle halleşen bir mefhumu olmadı...

Olan bana oldu. Vasiyetimdi çünkü. Ölürsem tabutunun altına girmesini vasiyetimle istediğim dört KENDÖZ'den biriydi.

Bana giderayak yük yükledi. O boşluğu dolduracak KENDÖZÜ bulmam gerekecek!

KENDÖZ EŞREF!

vefatınla perişanım... Beydağı'nın altında kalmış gibiyim... Meğer yıkılan hanümanın altında kalan benmişim!

Seni özünle başbaşa bırakıyor, sözü burada kesiyorum.

Güle güle kardeşim benim!

NADİR GÜNATA: Henüz yirmi gün evvel bir araya gelmiş dostlukları yad etmiştik.Süleyman Sebzeci,Yusuf İzzettin Cengiz ve rahmetli Eşref Ağabeyimiz neler neler konuştukta sonunda bir cümle ile beni ihya etmişti ülkücüleri bir araya toplamak için gece gündüz çırpınan sen benim ebedi başkanımsın demişti.

Bizim yaptıklarımız nefsimizi için değil hep Allah ve millet rızası içindir dediğimde hep öyle ol geriye bakma biz senden razıyız Allahta razıdır inşallah demişti.Biz büyüklerimizin sözlerini emir telakki eder yılmadan,bıkmadan,usanmadan Camiamıza hizmette kusur etmeden gayret ederiz. Mekanın cennet,ruhun şad olsun.

ÖMER GÜL:

Ülkücü Hareketin Mihenk Taşlarından, Öncülerinden Yiğit Dava Adamı Cesaretin Doruğu Adam gibi Adam, Ülkücü harekette Büyük Emekleri Olan Abimiz Akrabam EŞREF GÜLALİOGLU Antalya da Hakkın Rahmetine kavuştu, Yarın Malatya Şehir Mezarlığında Toprağa verilecektir.Merhuma Allah'tan Rahmet Diliyorum Ruhları şad Mekanları Cennet olsun Kederli Ailesinin Eş dost ve Ülkücü camianın Başı Sağolsun.

MEHMET FENDOĞLU: Malatya'da Ülkücü Hareketin Yiğit Dava Adamlarından, Doğu Anadolu bölge müfettişliği de yapan Ağabeyimiz Eşref GÜLALİOĞLU geçirdiği kalp krizi sonucu hakkın rahmetine kavuşmuştur. Eşref GÜLALİOĞLU Ağabey'e Cenab-ı Allah’tan rahmet, camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekânın Cennet, Ruhun Şad Olsun Ağabey.

MUSTAFA ERTAN: 

Hekimhan Karapınar Köylümüz *Kavarcık* sakinlerinden yaz aylarında Antalyada yazlığında geçiren Eşref Gülaliğolu abimizin Bu gün vefatını teesürle duydum Vefaat tarihi 20.08.2022 Cumartesi. Cenazesi 21.08.2022 pazar günü Malatyada olacağı planlanmaktadır. Malatya Şehir mezarlığında defin edileceği bilgisi mevcuttur. Değerli gönüldaşım Merhum Eşref GÜLALİOĞLU'na Allah Rahmetiyle muamele eylesin mekanı cennet Ruhu şad olsun. Yakınlarının, Ailesinin ve sevenleri ile gönüldaşlarının Allah sabrını artırsın inşallah.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.