ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Gaziantep'deki Kaza Türkiye'yi Yasa Boğdu

Gaziantep'deki zincirleme kazada ikisi Gazeteci olmak üzere 15 kişinin öldüğü kaza Türkiye'yi yasa boğdu. Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı "Yastayız" açıklamasında bulundu. Malatya Gazeteciler Cemiyeti de başsağlığı mesajı yayınladı. 

20 Ağustos 2022 11:18
Gaziantep'deki Kaza Türkiye'yi Yasa Boğdu

Gaziantep Valisi Davut Gül, kazada 16 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, "Araç kaza yapıyor. Buna itfaiye, sağlık ekipleri ve diğer mesai arkadaşlarımız müdahale ederken, 200 metre geride başka bir otobüs kaza yapıyor. Kaza yapan otobüs kayarak ekiplerimize ve yaralılara çarpıyor. İlk belirlemelere 16 vatandaşımız vefat etti. Şu an müdahaleler devam ediyor. Yaralılar hastaneye sevk ediliyor. Milletimizin başı sağ olsun" dedi.

Canlı yayında kazayı anlatan İHA Muhabiri Said Vakkas, gözyaşlarına hakim olamadı. Vakkas, "Saatler önce birlikte mesai yaptığımız arkadaşlarımızı kaybettik. Bir şeyler anlatabilmek çok zor. Burası savaş alanı gibi. Geldiğimizde korkunç manzarayla karşılaştık. Saatler önce mesai yaptığımız arkadaşlarımızı kaybettik. Çok kötü, durum çok kötü. Nasıl olduğunu kimse kestiremiyor. Çok büyük bir kaza. Ölenler arasında itfaiye ekibi, sağlık ekipleri ve iki mesai arkadaşımız var. Diyecek bir şey bulamıyoruz, bir şeyler anlatabilmek çok zor. Mesai yaptığımız arkadaşlarımızı, 16 vatandaşımızı kaybettik" dedi.

TGK: YASTAYIZ

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, Gaziantep'te yolcu otobüsü ve bir ambulansın da karıştığı kazada yaşamını yitiren 2'si İhlas Haber Ajansı muhabiri 15 kişinin ölümüyle ilgili taziye mesajı yayınladı. Mesajında kaza haberini büyük üzüntüyle haber aldığını ifade eden Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, "Gaziantep'te meydana gelen ve ülkemizi yasa boğan trafik kazasında, kazazedelere yardım etmek ve görevlerini yapmak için bölgede bulunan 2 İhlas Haber Ajansı çalışanının yaşamını yitirmesi medya camiasında büyük üzüntü yarattı. Kazada yaşamını yitiren İhlas Haber Ajansı çalışanı meslektaşlarımız Basın Şehitlerimiz Muhammed Abdulkadir Esen ile Umut Yakup Tanrıöver'e , 3 itfaiye personeline, 2 sağlık personeline ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve mesai arkadaşlarına sabır diliyorum" dedi.

MGC BAŞSAĞLIĞI MESAJI YAYINLADI

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner'de yayınladığı mesajda "Gaziantep'te yolcu otobüsü ve bir ambulansın da çarpıştığı kazada yardıma koşan ve yaralıları sedyeyle taşımaya çalışan İHA ekibinden Muhammed Abdulkadir Esen ile Umut Yakup Tanrıöver, devrilen otobüsün altında kalarak vefat etmiştir. Kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Meslektaşlarımıza ve İHA ailesine başsağlığı ve sabırlar dileriz" dedi. 

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.