ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Akçadağlılar Aşure de Bir Araya Geldiler

Akçadağlılar Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen Aşure gününe çok sayıda Akçadağlı katıldı. 

19 Ağustos 2022 13:56
Akçadağlılar Aşure de Bir Araya Geldiler

Kayhan İNCEOĞLU

Akçadağ Belediyesi Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen Aşure ikramına Akçadağ İlçe belediye sosyal tesislerinde gerçekleştirilen Aşure ikramına Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, Milliyetçi Hareket Partisi MHP MYK Üyesi Eyüp Gönültaş Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Çolak, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar,  İyi Parti Malatya İl Başkanı Hakan Yılmaz, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Yöneticileri Remzi Hayta, Kayhan İnceoğlu, çok sayıda, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Siyasi Parti yöneticileri, Daire Başkanları, İş İnsanları, Muhtarlar, Mahalle Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Akçadağ Dayanışma Derneği Başkanı Murat Maskar açılış konuşmasında katılanlara teşekkür ederek  "Akçadağ’da özlenen tablo işte budur.  Dayanışmanın ve paylaşmanın en güzel örneklerinden birini yaşadığımız bu ayda Muharrem ayı inancımızda önemli bir yeri olan müstesna zaman dilimidir. İslam tarihinin en acılı olaylarından biri olan “ Kerbela” olayı da bu ay içerisinde gerçekleşmiştir. Sevgili Peygamberimiz. (S.A.V.) torunları için cennet çocuklarının efendileri diye övdüğü zulme boyun eğmeyen, Adaletin ve doğruluğun yanında ayrılmayan Hz. Hüseyin ve Ehli beytten 72 kişinin şehit edilmesi Muharrem ayını bir matem ve Hüzün mevsimine dönüştürmüştür. Muharrem ayı Matem ayı olmakla beraber içinde barındırdığı Aşure günü paylaşmanın ve dayanışmanın perçinlendiği bir gündür. Kerbela’nın bize en büyük mesajı ise Birlik, Beraberlik, Vahdet ve Kardeşliktir. Eğer bu mesajı hayata dönüştüremez isek İslam coğrafyasında yas ve matem eksik olmayacaktır.  Muharrem ayı Kur’an-ı Kerim’de kıymet verilen dört önemli aydan biridir. Bu nedenle Aşure günü oldukça önemli ve bu günün bu ayın faziletlerinden faydalanmak biz Müslümanlar için büyük kazançtır. Bu duygu ve düşünceler ile Peygamberimizin torunu Hz. Hüseyin efendimiz ve 72 şehidimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, bir daha böyle zulüm ve hadiselerin yaşanmamasını rabbimden niyaz ediyorum. Bugün Akçadağ ilçemizde Birlik ve Beraberliğimizin resmini Aşure etkinliğimizde herkes gördü. Akçadağ Dayanışma Derneği genel merkezi Aşure etkinliğine birbirinden değerli isimleri misafir etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçlerde de hep birlikte istişarelerle çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Akçadağ Dayanışma Derneği Genel Merkezi olarak 2.asure etkinliğini gerçekleştirdik" dedi. 

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar; “Son bir hafta içerisinde 30-40’a yakın programa katıldık. Halkımızın ekonomik anlamda zorlandığı bu dönemlerde bu tür organizasyonlar vatandaşlarımızın bir araya gelerek bağlarını güçlendirmeye vesile oluyor. Akçadağ Malatya’mızın önemli ilçelerinden birisidir. Tam sayısını bilmemekle birlikte nüfusumuzun 4’de 1’ini Akçadağlı hemşerilerimiz yer alıyor. Bunun yanı sıra Akçadağlı hemşerilerimizin en çok kutladığım tarafı kendi ilçe ve şehirlerinde gayrimenkul, ticaret, hizmet gibi alanlarda çalışmaya önem vermeleri. Birçok Diyarbakır gibi büyük şehirlerde gençler şehrin dışına çıkarken Akçadağlı vatandaşlarımız bu anlamda fazlasıyla milliyetçi ve köklerine başlı yardımlaşma ve dayanışması güçlü bir ilçemiz. Bizlerde her zaman hem Malatya’mız hem de Akçadağlı hemşerilerimiz için elimizden gelen hizmetlerin en iyisini yapmaya gayret ediyoruz” dedi.

Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan'da yaptığı konuşmada  "Muharrem ayı bizler için çok önemli bir ay ve peygamberimizin emanetleri olan torunlarına sahip çıkamamamızın acısını en içten yaşadığımız bir ay. Öğleki onlara bu zulmü yapanların adlarını bugün hala bile çocuklarımıza vermiyoruz. Bizler her zaman Muhammet (s.a.v.s.) efendimiz izinden ve onun sevgisinden güç alarak hareket ettik ve böyle de devam edeceğiz. Hepimiz o zamanlarda yaşanan olaylardan ders çıkarır ve bu günlerde aynı hatalara düşmeyiz zulme ortak olmayız” diye konuştu.

Aşure gününün ve yardımlaşmanın önemine değinen Malatya Büyükşehir belediye başkan vekili Mehmet Çolak; “Günlerdir birçok aşure etkinliğine katılıyoruz ve her etkinlikte en önemli şey bizleri içerisine çeken maneviyatı. İnşallah hepimiz bu maneviyatı kalbimizde en içten şekilde hissederiz” ifadelerini kullandı.

Protokol konuşmalarında ise birlik ve beraberlik vurgusu yapılırken yaklaşık 3 büyük kazanda  pişen Aşure gelen misafirlere ikram edilirken Kuran-ı Kerim Tilaveti ve dua ile Aşure Etkinliği sona erdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.