ALTIN
 2.104,05
DOLAR
 31,3822
STERLİN
39,7428
EURO
 34,0576

Yağlıcı: Yeni Cami özgün yapısını kaybediyor

İyi Parti Battalgazi İlçe Başkanı Erhan Yağlıcı Yeni Cami de bitmek bilmeyen yıkım çalışmalarına tepki göstererek "Cami özgün yapısını kaybediyor" dedi. 

16 Ağustos 2022 12:17
Yağlıcı: Yeni Cami özgün yapısını kaybediyor

İyi Parti Battalgazi İlçe Başkanı Erhan Yağlıcı “ Malatya’nın en eski eserlerinden biri olan, Malatya için büyük önem teşkil eden halk arasında Yeni Cami olarak anılan asıl adı  Hacı Yusuf Taş Cami olan caminin çevresinde ve içinde bulunan tarihi dokuyu  zaten defalarca yıkan belediye tekrardan bir yıkım telaşı içerisine girmiştir" diye konuştu.

Yağlıcı şunları söyledi:

"24 Ocak 2020 yılında meydana gelen depremden sonra adı restorasyon amacı yıkım olan çalışmalar halen devam etmekte cami özgün yapısını kaybetmektedir.  Mevcut hükümet Malatya’nın tarihini yapboz tahtasına çevirerek her seferinde tarihi dokuyu daha da yok etmektedir. Bir yönetim düşünün ki tarihini günbegün yok etsin .Malatya ‘nın tarihinin yapboz tahtasına çevrilmesine ,her seferinde tarihi dokuya bir kepçe daha vurulmasına artık göz yummak istemiyoruz. Çalışmalar bir an önce durdurulup , doku eski haline getirilmeli, restorasyon amacından artık dışarı çıkılmamalıdır."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner43