ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Tepkilere Neden Olan Çeşmeler Söküldü

Malatya merkezinde bulunan Yeni Cami (Hacı Yusuf Camii) avlusuna yapılan ve tepkilere neden olan ‘çeşme projesi’ değiştirildi ve yapılan çeşmeler sökülmeye başladı. 

15 Ağustos 2022 03:22
Tepkilere Neden Olan Çeşmeler Söküldü

2020 Elazığ Sivrice depreminde zarar gören Yeni Cami tadilat çalışması nedeniyle uzun bir süre ibadete kapalı kalmıştı. Camide onarım tamamlanmış ve yeniden ibadete açılmıştı. Restorasyon çalışmaları kapsamında cami avlusunda çalışmalar devam ederken, cami avlusu ön tarafına yapılan çeşme projesi, ‘caminin silueti kapanıyor’ denilerek kamuoyunun tepkilerine neden olmuştu. Kamuoyu tarafından gelen tepkiler ve yapılan açıklamalar sonrasında yapılan çeşme projesi kaldırıldı. Projenin değiştirilmesi memnuniyetle karşılanırken, avlu içerisine yapılan şemsiyelerinde sökülmesi ve caminin özüne uygun bir proje yapılması talep edildi.   

 Haber: Yeni Malatya Gazetesi Onay OZAN 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.