ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

ESKİMALATYA'DA MEYDAN TEMELİ ATILDI

Battalgazi Belediyesi tarafından Eskimalatya’da hayata geçirecek ve maliyeti 45 milyon lirayı bulan ‘Meydan Projesi’nin temeli törenle atıldı. 

12 Ağustos 2022 05:00
ESKİMALATYA'DA MEYDAN TEMELİ ATILDI

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder projeyle birlikte Eskimalatya’nın yeni bir kimlik kazanacağını belirterek, 19 bin metrekarelik alanda 72 araçlık açık otopark, iş yerleri, sosyal tesis, kitap kafe ve meydan düzenlemesine yer verilen projeyi kısa süre içerisinde Battalgazi ile buluşturmayı hedeflediklerinin altını çizdi. Battalgazi’nin ihtişamını daha da ön plana çıkarak olan ve toplam maliyeti 45 milyon lirayı bulan projenin startı ise kesilen kurban ile verildi.

Alacakapı Muhtarı Nafız Sayın, “İlçemizin tarihine ve istikbaline layık bir meydan çalışmasının startı verildi. İlçemiz her zaman olduğu gibi bugünde hizmetle yine kucaklaşıyor. Bu memlekete yapılan hizmet hakka hizmettir. Onun için biraz sabır edeceğiz. Vatandaşlarımız üç senede yapılmadıysa daha da yapılmaz ve edilmez mantığıyla bakıyorlardı. Olmaz denilenler olmaya başladı. Projenin hayata geçirilmesi, Anıtlar kurulunun vereceği karar doğrultusunda gerçekleşecekti. Battalgazi Belediye Başkanımız Osman Güder’in yoğun gayretleriyle projeye başlanıldı. Başkanımızın yoğun çabalarına ve gayretlerine bizler şahidiz. Güzel bir proje ve Eskimalatya’nın tarihi dokusuna uygun bir proje. Projemiz ile buradaki tarihi daha da ayağa kalkacak” dedi.

BAŞKAN GÜDER: “İLÇEMİZE VE TÜM HALKIMIZA HAYIRLI OLSUN”

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Hizmeti hakkıyla yapmak aşktandır. Bizler, her yeni güne ilçemize neler yapabiliriz düşüncesi ile başlıyor, toplumun sıkıntılarını kendi sorunumuz gibi görüyor ve hizmet için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Rabbime şükürler olsun ki bugünde bir süredir Eskimalatya’da hayata geçireceğimiz Meydan Projesinin içerisinde bulunan ve yıkılan Kaymakamlık binasının yerine yapacağımız işyerleri ve sosyal tesisimizin temelini atıyoruz. Tabi ki projedeki ilk amacımız; buranın dokusunu koruyarak, öne çıkan tarih ve kültürünü ön plana çıkarmak. Eskimalatya’mızın böyle güzel bir projeye ihtiyacı vardı. Bir yandan Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ile çalışma yaparken diğer yandan projemizin önündeki engelleri kaldırıyorduk. Yaklaşık bir hafta önce nihayete erdirdik ve bugünde temelini atıyoruz. Bu projemizin Eskimalatya’ya ve Malatya’mıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. İnşallah projemizle kadim ilçemizin değerine değer katacağız ve yeni bir kimlik kazandıracağız. İnanıyorum ki proje sona erdiğinde kazanan Eskimalatya halkı, Battalgazi’miz ve Malatya’mız olacak. Proje Eskimalatya’nın ihtişamına ise ihtişam katacak. İlçemize ve tüm halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Projemizi kısa süre içerisinde tamamlayarak vatandaşlarımızın istifadesine sunacağız” diye konuştu.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.