ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

3 İlçenin Kaymakamı Değişti

2022 yılı Cumhurbaşkanlığı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile Malatya’da bulunan bazı kaymakamların görev yerleri değişti. Bazı ilçelerde ise kaymakamlık görevi vekaleten yürütülecek.   

12 Ağustos 2022 06:20
3 İlçenin Kaymakamı Değişti

2022 yılı Cumhurbaşkanlığı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi Resmi Gazetede yayımlandı. Yayınlanan kararname ile birlikte 7 ilçenin kaymakamı başka illere atanırken, 3 ilçeye kaymakam ataması yapıldı. Buna göre, Malatya’da Battalgazi, Yazıhan, Arguvan, Kuluncak, Pütürge, Hekimhan ve Kale Kaymakamları başka ilçelere atandı.

Kararnamede yer alan atama karalarına göre,  Battalgazi Kaymakamı Abdul Kadir Duran Hatay -Payas Kaymakamlığına, Yazıhan Kaymakamı Mehmet Faruk Kazdal, Siirt-Pervari Kaymakamlığına, Arguvan Kaymakamı Kemal Ülkü, Şırnak-Beytüşşebap Kaymakamlığına, Kuluncak Kaymakamı Tufan Bağır Gilan Bingöl-Karlıova Kaymakamlığına, Pütürge Kaymakamı Batuhan Taşgın, Hakkari-Şemdinli Kaymakamlığına, Hekimhan Kaymakamı Muhammed Öztaş, Ağrı-Tutak Kaymakamlığına, Kale Kaymakamı Abdulselam Bıçak ise Giresun-Eynesil Kaymakamlığına atandı.

Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi’nde Battalgazi, Yazıhan ve Arguvan ilçelerine yeni kaymakam ataması yapıldı. Kuluncak, Pütürge, Hekimhan ve Kale Kaymakamlıklarına ise atama yapılmadı. Kuluncak, Pütürge, Hekimhan ve Kale ilçeleri Kaymakam vekili görevlendirmesi ile yürütülecek.

Yine bu anlamda Atama kararına göre, Battalgazi Kaymakamlığına Van-Muradiye Kaymakamı Erkan Savar, Yazıhan Kaymakamlığına Eskişehir-Seyitgazi Kaymakamı Kutsal Baytak ve Arguvan Kaymakamlığına Denizli-Babadağ Kaymakamı Adem Karataş atandı.

 

İçişleri bakanlığı tarafından yapılan açıklama da ise;  “2022 yılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile bulundukları yerlerde görev sürelerini tamamlayan ve hizmet veya mazeretleri gereğince kararname kapsamına alınan 422 Mülki İdare hizmetleri sınıfında görev yapan vali yardımcısı, kaymakam, bakanlık merkez teşkilatında görevli olanlar ile Hukuk Müşavirlerinin yeni görev yerleri liyakat ve kıdemleri esas alınarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile atanmışlardır. 1. sınıf ilçede görev yapan 46, 2. sınıf ilçede görev yapan 37, 3. sınıf ilçede görev yapan 43, 4. sınıf ilçede görev yapan 104, 5. sınıf ilçede görev yapan 38, 6. sınıf ilçede görev yapan 61 olmak üzere toplam 329 ilçemizin Kaymakamının görev yerleri değiştirilmiştir. İstanbul’da 12, Ankara’da 4, İzmir’de ise 10 Kaymakamın görev yerleri değiştirilirken, kayyumluk görevi de icra eden Kaymakamlardan 12’si farklı görevlere atanmış, yerlerine yeni kaymakamların ataması yapılmıştır. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde atamaya tabi tüm ilçelere Kaymakam ataması gerçekleştirilirken bu bölgelerde tayine tabi olan Vali Yardımcıları, Kaymakamlar ve özellikle kayyumluk görevi icra edenler daha üst görevlerde değerlendirilmiştir. Kararname sonrası boş kalan ilçelerimize Kaymakam Vekili görevlendirilmiş olup 922 İlçemizin tamamına Kaymakam verilmesi sağlanmıştır” denildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.