ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Çakır: Darende Yusuf Paşa Camii Restore Edilecek

Darende ilçesinin tarihi Camileri arasında yer alan ve restorasyonu yarım bırakılan Yusuf Paşa Caminin proje onayı beklediği ve gelecek onayın ardından restorasyona başlanacağı öğrenildi. 

11 Ağustos 2022 09:55
Çakır: Darende Yusuf Paşa Camii Restore Edilecek

AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, Darende Yusuf Paşa Caminin durumunun sitemizde haber yapılmasının ardından Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Genel Müdürlüğünden konu hakkında bilgi aldı. Milletvekili Çakır konuyu bizzat takip ettiğini belirterek  Darende İbrahim Paşa Mahallesi Muhtarı Mustafa Boyraz'ı arayarak konu hakkında bilgi verdi. Milletvekili Ahmet Çakır, Restorasyonu yarıda kalan Yusuf Paşa camii için Malatya Vakıflar Bölge Müdürlüğünce 3 .aşamada yeniden çizilen projenin; Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Bölge müdürlüğünce onay kabulü görmediği, bu ay içinde yeni bir proje onayı ile en kısa süre içinde camii Restorasyonun yeni bir ihale ile tadilatına başlatılacağını söyledi.

Darende İbrahim Paşa Mahallesi Muhtarı Mustafa Boyraz, Milletvekili Çakır'ın açıklamalarından son derece memnun olduklarını ifade ederek "Yusuf Paşa Caminin bir an önce onarılmasını bekliyoruz. Milletvekilimize verdiği bilgiler için teşekkür ediyoruz" dedi.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü de hazırlanan projenin onayının beklendiğini çalışmaların ondan sopnra başlayacağını ifade ettiler.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.