ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Tokat’a, Sivas’a, Malatya’ya yazılım üssü kurdu

Türkiye Gazetesi Yazarı Celal Toprak Mehmet Önder adli iş insanının Tokat, Sivas ve Malatya'ya yazılım üssü kurduğunu belirterek Hindistan'a rakip olacağını yazdı. İşte Malatya'yı da kapsayan Celal Toprak'ın yazısı: 

09 Ağustos 2022 19:51
Tokat’a, Sivas’a, Malatya’ya yazılım üssü kurdu

Tokat’a, Sivas’a, Malatya’ya yazılım üssü kurdu

Celal Toprak

Hindistan’a rakip oldu

Yazılım, bugünlerin en zirve işlerinden biri… Son üniversite tercihlerinde gençlerin gözdesi. Ekonomi dünyasından kiminle konuşsanız yazılımcı sıkıntısından bahsediyor… Her yerde yazılım ve yazılımcı konuşuluyor. Yazılımcı aranıyor.

Bu konuda durum nedir öğrenelim istedik… Ve aklımıza o isim geldi. Ekonomi basını onu ilk tanıdığından bu yana neredeyse çeyrek asır geçti.

O günlerde KOSGEB Başkanı olan Erkan Gürkan’a veri bankası oluşturma noktasında destek veriyordu.

KOBİ’lerin dijitalleşmesi (o günlerde bu kelime kimse için çok şey ifade etmiyordu) gerektiğini söylüyordu.

Ve bugünlerde Azerbaycan, İngiltere, Bulgaristan, Mısır, Arnavutluk, Hindistan ve Sırbistan gibi birçok ülkede de hizmet sunann Mehmet Önder ve kurduğu Uyumsoft’tan bahsediyoruz, Yazılım meselesini Mehmet Önder’e sorduk… İlk cevap çok çarpıcıydı:

- Biz bu işi çözdük… Hindistan’a rakip olmaya hazırlanıyoruz.

Cevap çarpıcıydı ama karşılığı var mıydı? Sanki biraz şüphe etmiştik. Anladı Mehmet Önder ve devam etti:

- Bilgiye dayalı konuşuyorum. Yıllar önce ‘Sen de Tokat’a yatırım yapmalısın’ dedikleri için (Mehmet Önder, Tokatlı) bu kentte bir çağrı merkezi kurduk. Tamamen sosyal sorumluluk amaçlıydı. Kısa süre sonra bir de baktık ki işler iyi gidiyor. Şimdi Tokat en önemli AR-GE üssümüz. Devamında Sivas ve Malatya’da benzer çalışmalar yaptık. Her iki kentimizde de 100’den fazla çalışanımız var. İşler de gayet iyi gidiyor. Herkes evinden, ailesinden kopmadan mutlu bir şekilde çalışıyor. Verimlilik muhteşem. En iyi yazılımcılarımız Tokat’ta, Sivas’ta ve Malatya’da… Yakında bu illere başkaları da katılacak. Hindistan’a Anadolu ile rakip olacağız. Bunun altyapısını görüyoruz.

İstanbul’da ve büyük kentlerde yazılımcı olmak zor. Yazılımcı trafik istemez, yazılımcı gürültü kirliliği istemez…

Yazılımcı Tokat; Sivas ve Malatya, Anadolu ister… İşte böyle anlatıyor Mehmet Önder… Yazılımcı bulamıyoruz diyenlere duyuruyor. Türkiye’nin en çok yazılımcı çalıştıran kurumu sorunu böyle çözmüş…

Buradan hareketle Mehmet Önder’in bilişimcilere de bir çağrısını iletelim:

- Gelin hep birlikte Anadolu’da bilişim üsleri kuralım. Anadolu’yu bilişim merkezi yapalım. Gençlerimiz bunu bekliyor ve hak ediyor.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.