ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Malatya'da Virüslü Vaka Yok

Sağlık-Sen Malaya Şube Başkanı Mehmet Bingöl; "3 aydır Sağlık Bakanlığı ciddi bir şekilde Coronavirüsü’yle ilgili çalışmaların hat safhada ve bu çalışmalar profesyonelce yapılıyor. Türkiye ve Bakanlık olarak Coronavirüsü’yle ilgili hazırlık ve tedbirler alınmış vaziyette. İlimizde çok şükür Coronavirüsü’yle ilgili herhangi bir vaka yok" dedi. 

12 Mart 2020 17:20
Malatya'da Virüslü Vaka Yok

Çin'in Wuhan kentinden çıkan ve neredeyse tüm dünyayı etkisi altına alan (Covid-19) coronavirüsü ile etkin mücadele devam ederken, virüse Malatya'da rastlanıldı mı? sorusunun cevabı Sağlık Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Bingöl'den geldi. Bingöl, Türkiye'de sıçrayan virüsün Malatya'da olmadığını ifade etti.

"TEDBİRLER SIKI ALINDI"

Virüs ile mücadele hakkında bilgiler veren Bingöl; "Yaklaşık 3 aydır özellikle Çin’de başlayıp, daha sonra da dünya ülkelerine yayılan Coronavirüsü’nden birçok insan yaşamını yitirdi. Bir gün önce Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir basın açıklaması yaptı ve Türkiye’de Coronavirüsü olduğunun tespit edildiğini söyledi. Virüs Avrupa ülkesinden seyahat eden bir Türk vatandaşından görüldüğü ifade etti. Bu süreç içerisinde yaklaşık 3 aydır Sağlık Bakanlığı ciddi bir şekilde Coronavirüsü’yle ilgili çalışmaların hat safhada ve bu çalışmalar profesyonelce yapılıyor. Türkiye ve Bakanlık olarak Coronavirüsü’yle ilgili hazırlık ve tedbirler alınmış vaziyette. İlimizde çok şükür Coronavirüsü’yle ilgili herhangi bir vaka yok. İlimizde de bütün tedbirler alındı. Sağlık Bakanlığının yapması gereken tüm ayrıntılar ciddi bir şekilde değerlendirilip, sahaya sunulduğunu görüyoruz. Sağlık Bakanlığının, hükümetin aldığı tedbirler gerçekten çok önemli. Dünyaya örnek olabilecek bir çalışma yürütüyorlar. Çünkü 26 ülke Türkiye’de alınan Coronavirüsü’yle ilgili tedbirleri yakından takip ediyorlar ve Türkiye’den bu ülkeler destek alıyorlar. Bunun da bizim için çok önemli. Hem sağlık çalışanları hem de vatandaşlar olarak Sağlık Bakanlığının yayınladığı kurallara azami derecede uymamız gerekiyor. özellikle hijyen konusunda uyarıları dikkate almamız lazım. El ve yüz yıkama, temizlik konusunda tüm vatandaşlar olarak bunlara uymalıyız. Biz de sağlık personelleri, İl Müdürlüğü olarak Malatya’da birtakım tedbirler aldık. "dedi.

 "HASTA İNSAN MASKE TAKMALI"

Maskeyi gribe yakalan kişinin takması önemli diyen Bingöl;"Bu süreç içerisinde Coronavirüsü’nden korunmak için özellikle gribal enfeksiyonu olan hastalarımızın maske takmasını tavsiye ediyoruz. Sağlıklı bir insanın maske takması önemli ama bunun faydasını görecek olan ise gribal enfeksiyonu olan hastalardır. Özellikle vücut direnci düşük olan, üst solunum enfeksiyonu geçiren hastaların maske takması çok önemli. Beslenmemize çok dikkat etmeliyiz. Özellikle kalabalık ortamlardan biraz uzak durmamız gerekiyor. İlimizde çok şükür böyle bir vaka yok. Sağlık Bakanlığı yaklaşık 3 aydır sahaya ciddi bir şekilde hakim. Özellikle havaalanı giriş ve çıkışlarında ciddi bir takip yapılıyor. İlimizde Uluslararası bir hava transferi gerçekleşmediği için bu bizim için bir avantaj." Şeklinde konuştu.

MALATYASÖZ GAZETESİ/

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.