ALTIN
 2.104,05
DOLAR
 31,3822
STERLİN
39,7428
EURO
 34,0576

Önceliğimiz Takımı Hazırlamak

Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Yaman, basınla tanışma toplantısında önceliklerinin takımı lige hazırlamak olduğunu söyledi. 

02 Ağustos 2022 08:29
Önceliğimiz Takımı Hazırlamak

TFF 1. ligde mücadele edecek olan CCCCCCCCCCCCCCCCCC Yönetime geldikleri günden itibaren gece gündüz çalıştıklarını çıktıkları bu yolda başarılı olacaklarını söyleyerek; “Mali yapıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Önceliğimiz takımı ayağa kaldırmak. Takımımızı lige hazırlamak için çalışıyoruz.” dedi.

Yeni Malatyaspor’un yeni yönetimi Nurettin Soykan tesislerinde basın mensupları ile bir araya gelerek kongreden sonra yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundular. Gelinen 17 günlük süreç içerisinde çalışanların ve futbolcuların alacaklarının çoğunun ödendiği bildirildi.

 Kulüp borcunun belirtilen rakamdan yüksek bir rakamla bulduklarını ve kulübün borcunu 400 milyon TL olarak tahmin ettiklerini ifade eden Yaman;  “Ben ve ekibim bu yönetime, sorunların içinde kalmak ya da sorumlularla kavga etmeye gelmedik. Kimseyle bir kavgamız yok, çözüm odaklı hareket edeceğiz” dedi.

“İKİ BÜYÜK AVANTAJIMIZ VAR”

Kamuoyunun da bildiği gibi zor bir süreç içerisinde olduklarını ifade eden Yaman; “Biz bu göreve gelirken, görevimizin sadece futbol kulübünün başına gelmek olmadığının bilinciyle gelmeye karar verdik. Göreve başlamadan önce yapacağımız işin kolay olmayacağının farkındaydık. Yapmış olduğumuz değerlendirmeyle Malatyaspor futbol kulübünün içinde bulunduğu durumun iç açıcı olmadığını biliyorduk ancak bu kısa zaman içerisinde kulübümüzün durumunun çok daha vahim olduğunu gördük. Yeni Malatyaspor’un içerisinde olduğu tablo, bize daha çok çalışmamız gerektiğini gösteriyor. Bütün bu olumsuzluklarla beraber çok iki büyük avantajımızın olduğunun da farkındaydık. Bunlardan birincisi ekip arkadaşlarımızın sahip oldukları inanç ve çalışma gayretiydi. İkincisi ise camianın başarı özlemiydi. Ben ve ekibim bu yönetime, sorunların içinde kalmak ya da sorumlularla kavga etmeye gelmedik. Kimseyle bir kavgamız yok, çözüm odaklı hareket edeceğiz. “Malatya ve Malatyaspor için bende bir taş koymak istiyorum” diyen bütün paydaşlarla birlikte yürümek için bu yola çıktık. Tek yürekle, canı gönülden “bende varım” diyen herkese kapım açık.” İfadelerine yer verdi.

“HEYECAN BANA UMUT VERİYOR”

Yaman, kulübü dünya çapında başarılı, saygın, istikrarlı ve altyapısı güçlü hale getirmek istediklerini ifade ederek, “Bu hedefe yürümek için önce şeffaf bir yönetim anlayışını benimseyerek bütün çevrelere güven vermek istiyoruz. Bütün paydaşlarımızla uyum içerisinde çalışmak istiyoruz. İşimizin kolay olmadığının bilincindeyiz ancak göreve geldiğimiz günden buyana bütün çevrelerde bir heyecan oluştuğunu görmek bana umut veriyor. Adım adıma sorunları çözerek, koyduğumuz hedefe ilerliyoruz. Şimdi bir sayfa açma zamanı. Yaklaşık 20 gündür görevdeyiz. Kulübün çok büyük sıkıntılar içerisinde olduğunu gördük. Altyapıdaki maaşlar, doğalgaz, elektrik, yemek gibi işlerini hallettik, personel maaşlarını ödedik. Transfer tahtamız kapalı, sözleşmesi biten oyuncuları geri döndürmek için görüşmeler yaptık. Onlarında kısmen paraları ödendi” dedi.

“BORÇ 400 MİLYON”

 

Yaman, kulübün borcuna ilişkinde bir değerlendirme yapan Yaman; “Kulübün borcu şu an 320 milyon TL olarak belirtiliyor ama daha hesaba girmemiş borçlarda var. Yanılmıyorsam, emin olmamakla beraber borcun 400 milyon TL olduğu öngörümüz var. Mali yapıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Önceliğimiz takımı ayağa kaldırmak. Takımımızı lige hazırlamak için çalışıyoruz. Şu anda tüm enerjimizi buna harcıyoruz. Bunun yanı sıra mali konularla ilgili de çalışıyoruz. Tabii ki biz başarıya gideceğiz. Önümüzdeki engelleri gücümüz yettiğince aşmaya çalışacağız” dedi.

“CİHAT ARSLAN”’A TEŞEKKÜR

Kulüp ikinci başkanı Erdal Gündüz ise “Aly Malle’nin sözleşmesini yeniden yaptık. 65 bin Euro alacağı var. Tüm futbolcuların 2 yıllık alacakları bulunuyor. Geçen sene değil bir önceki yıldan bile alacakları var. Biz göreve gelirken bunu bilmiyorduk. Aly Malle, “Benim 65 bin Euro alacağımı masaya koyun, ondan sonra sizinle sözleşme yapalım” diyor. Aynı şey diğer yabancı oyuncular içinde geçerli bir durum. İlk seçimden evvel biz Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız ile bir görüşme yaptık. Yönetimi oluşturduğumuzu ve kongrede aday olacağımızı söyledik. Tetteh’in de parasını hemen cebimizden ödeyecektik ki serbest kalmasın. Aylarca “Biz şu kadar bütçeyle geliyoruz” diyen adaylar, büyükşehir belediye başkanını arayıp, “Kongreyi yarın yapmayın, gelelim bir konsorsiyum oluşturalım. Tüm adaylarla ortak bir yönetim oluşturalım” dediler, bizde kabul etmedik. O süre zarfında da Tetteh boşa çıkmıştı. Biz, Tetteh’i geri döndürebilmek için menajerleriyle kaç kez görüştük ama kabul etmediler. Cihat Hoca, “Ben kongre günü fesih yaptım ki göreve gelen yönetim benle çalışmak istemez, onları zorumda bırakmayayım.” Bu onurlu bir davranıştır. Biz hocamızla tekrar anlaştık ve geçmiş borçlarının hepsini ödedik. Yeni sözleşmemizi de yaptık” dedi.

“13 OYUNCUYLA SÖZLEŞME YAPTIK”

Gündüz, transfer tahtasını açmak için 140 milyon TL’ye ihtiyacın olduğunu kaydederek, “Şu anda avukatlık masrafları ve kurun yükselmesiyle birlikte bu rakam 164 milyon TL’yi buluyor. Malatya’da kısa süre içerisinde bu parayı bulup tahtayı açmak kolay değil. Bizde tahtayı açmak yerine sözleşmesi son olarak bizde bulunan oyuncularla anlaşalım dedik. FİFA’nın aldığı yeni bir karar var; tek taraflı fesih yaptığın oyuncuyla yeniden sözleşme imzalayamıyorsun. Eskiden tek taraflı fesih olsa bile sözleşme yapabiliyordun. Dicko, Adem, Karim ve birçok oyuncuyla tekrar sözleşme yapamıyoruz. Ondan dolayı bizimle bu sene sözleşmesi biten ama tek taraflı fesih yapmayan oyuncularla anlaşma yoluna gittik. Bunlardan birisi Rahman Buğra Çağıran, aslında 13 oyuncuyla sözleşme yaptık. Rahman Buğra geçmiş dönem bütün alacaklarının ödenmesini istedi. Bunu yerine getirdik ve sözleşme imzaladık” dedi.

 Gündüz ayrıca göreve geldikleri günden buyana 16 milyon 745 bin TL harcama yaptıklarını söyledi.

Haber: Yeni Malatya gazetesi Onay OZAN 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner43