ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

TURAN KEKEVİ'DEN MALATYACA MANİLER

 

01 Ağustos 2022 01:00
TURAN KEKEVİ'DEN MALATYACA MANİLER

Turan Kekevi tarafından yazılan iki belgeyi , Mujgan Kaçar Bagdat hemşerimiz, Kadim Malatyalılar Gurubuna göndermiş. Kadim Malatyalılarda yayınlanan bu manilere hakkında üstadımız Necati Güngör "Turan Kekevi kimdir, bilmiyorum. Belli ki bizden önceki kuşaktan bir Malatyalı. O da tıpkı bizler gibi yerel dilimizin, bizler için anlam taşıyan sözcüklerimizin peşine düşmüş. Kendince saptamalarda bulunmuş. Hemşerimiz hayattaysa, ömrü uzun olsun; yok hayattan ayrıldıysa rahmeti bol olsun. Üstadın emeği ziyan olmasın.Annesinden kalan belgeyi bizimle paylaşan Mujgan Kaçar Bagdat'a da teşekkür ederiz" açıklaması yer alıyor.

Turan Kekevi'nin yazdığı manileri bizde alıntı yaparak yayınlıyoruz:

Serkan Kekevi, Turan Kekevi'yi Anlattı:

Turan Kekevi 1929'da Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde doğdu. 1950 yılında Malatya Lisesini, 1953'te Kara Harp Okulu'nu bitirdi. 1962 yılında İstanbul Eğitim Enstitüsünün Edebiyat Bölümünden mezun oldu. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin çeşitli kademelerinde 30 sene hizmet yaptıktan sonra, 1985 yılında albay rütbesinde emekliye ayrıldı. Emeklilik sonrası İzmir'de ikamet eden Turan Kekevi 24 Aralık 2013 tarihinde vefat etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.