ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Yeni Cami Avlusuna Mekke Şemsiyesi Kuruluyor

Depremde zarar görmesi nedeniyle restorasyona alınan tarihi Yeni Cami avlusuna benzerleri Mekke'de bulunan 2 adet Şemsiyenin Cam avlusuna kurulmasına başlandı. Şemsiyelere çevre esnafı bir anlam verilemezken, şemsiye kurulması kararının Yeni Camiinin hazırlanan restorasyon projesinde bulunduğu öğrenildi. 

01 Ağustos 2022 17:52
Yeni Cami Avlusuna Mekke Şemsiyesi Kuruluyor

Yeni Camiinin restarasyon çalışmaları sürereken Cami avlusuna bir benzeri Mekke'de Mescidi Haram ve Mescid-i Nebevi’ de bulunan dev iki adet şemsiye kuulmasına başlandı. Daha önce abdest alma yeri değişikliği tepkilere yol açan Yeni Cami de vinç yardımıyla montajına başlanan iki adet şemsiyenin kurulmasına başlandı. Çevre esnafının anlam veremediği şemsiyeler tamamlandığında, şemsiyeler açılarak namaz kılan cemaatı güneşten ve yağışlardan koruyacak. 

Bu arada sosyal medyada Yeni cami avlusuna kurulan şemsiyeler tartışma konusu oldu. Yeni Cami avlusuna kurulan şemsiyeler görülüyor:

Benzeri Mekke'de Mescidi Harem ve Mescid-i Nebevi’de bulunan şemsiyeler görülüyor:

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.