ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Maçoğlu, Hasançelebi'de Nohut Derdi

Hekimhan-Hasançelebi ve Çevre Köyleri Dayanışma Derneği (HAS-DER) tarafından ekimi yapılan alanda yapılan hasat törenine Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu'da katılarak "kim bu toprakları ekiyorsa en güzel işi yapıyor" dedi. 

27 Temmuz 2022 16:01
Maçoğlu, Hasançelebi'de Nohut Derdi

Hanyolu Doğa ve Kültür Varlıkları Koruma Platformu kurucu üyelerinden Hasançelebi ve Çevre Köyleri Yardımlaşma Derneği (HAS DER) çağrısıyla Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ ve Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun Malatya’nın Hekimhan’a bağlı Hasançelebi Mahallesi’nde nohut hasadına katıldı.

Hasan Çelebi ve Çevre Köyleri Dayanışma Derneği (HAS-DER) Başkanı Erkam Aslan, Nohut hasadına katılanlara teşekkür ederek "hep birlikte tohumları toprakla buluşturduk. Hasattan elde edşilen gelirle bölgede okuyan öğrencilerimize ve civar köylerde okuyan öğrencilere destek olmak istiyoruz" dedi.

Bu yıl Hekimhan’da yapılan hasada katılan Başkan Maçoğlu,“Pülümür belediye başkanıyla beraber buradayız. Yapılan bu etkinlik bizim için önemli. Türkiye’nin farklı yerlerinde farklı alanlarında bu üretimi güçlendiren destekleyen kurumların, kooperatiflerin, derneklerin olması bizim için çok değerli. Türkiye’nin neresinde olursa olsun oraya gitmeye ve üretime destek olmaya çalışıyoruz. İyi beslenmek, toprağı korumak, suyu korumak, iklimi korumak bütün bunlar çok önemli” dedi.

Maçoğlu sözlerine şöyle devam etti:

“Bu topraklara sahip çıkmamız, bu topraklar üzerindeki talanı ret etmemiz lazım. Türkiye de farklı belediyelerde de bu işler başladı. Bunlar önemli şeyler. Sadece insan merkezli politikalarla oraya talan eden bir anlayışa evrilmemiz lazım. Toprağı ve suyu kaybediyoruz.  Bunları kaybettiğimizde hayatımızı kaybediyoruz.  Bu anlamıyla burada ortak üretim yapan, bu emeğe katkı sunan, eli toprağa değen herkese teşekkür ediyorum”

Bu topraklara sahip çıkmamız, bu topraklar üzerindeki talanı ret etmemiz lazım. Türkiye de farklı belediyelerde de bu işler başladı. Bunlar önemli şeyler. Sadece insan merkezli politikalarla oraya talan eden bir anlayışa evrilmemiz lazım. Toprağı ve suyu kaybediyoruz.  Bunları kaybettiğimizde hayatımızı kaybediyoruz.  Bu anlamıyla burada ortak üretim yapan, bu emeğe katkı sunan, eli toprağa değen herkese teşekkür ediyorum. Bu coğrafyamızda kim toprakları ekiyorsa, bu ülkenin geleceğine özellikle çocuklarımıza, torunlarımıza bir şey bırakabiliyorsa gerçekten çok değerli bir şey yapıyor demektir. Bu nedenle sizlere teşekkür ediyorum.Gelecek nesillere daha güzel bir dünya bırakma adına herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Bu toprakları kirleten kimse sadece toprağı değil bizleride kirletiyor, doğayı, yaban yaşamı kirletiyor.

Her bölge de bir çalışma var. Derneklerimiz kooperatiflerimiz, kadın kooperatifleri ortak üretim yapan herkes lütfen bu topraklara sahip çıksın. Herkes lütfen topraklara sahip çıksın. Kimse gelip bizi kurtarmayacak, çalışmak için kimse önümüzü açmayacak bizi kurtaracak kendi ellerimizdir, kendi üretimimizdir." 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.