ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Arguvan 'Türkü' Festivali sona erdi

Arguvan Türkü Festivali sona erdi. 23-24 Temmuz tarihleri arasında Nazım Hikmet Meydan’ında gerçekleşen Türkiye’nin tek ‘türkü’ festivali bu yıl da yoğun ilgi gördü. 

25 Temmuz 2022 07:43
Arguvan 'Türkü' Festivali sona erdi

2 gün süren Arguvan Türkü Festivali’nin bu yıl 15’incisi 23-24 Temmuz tarihleri arasında ilçedeki Nazım Hikmet Meydan’ında düzenlendi. Festivalin son gününde Murat Ağaç, Cemal Öztaş, Selçuk Balcı, Ender Balkır ve Sasa sahne aldı.

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, 2 yıl aradan sonra 15’inci Arguvan Türkü Festivalini düzenlediklerini belirterek "İnsanlar türküleri dinlemeyi, türkülerle coşmayı ve türkü söylemeyi özlemişler. Bütün olumsuz koşullara rağmen alanın hınca hınç doldurulmasından görüyoruz ki insanlar türküleri çok özlemişler. Biz de bundan dolayı çok büyük bir mutluluk duyuyoruz. Uluslararası Arguvan Türkü Festivali bir marka ve bunu daha da yukarılara çıkarmak için elimizden gelen her türlü gayreti sarf ediyoruz. Buraya gelenleri de türkü söyleyip, halay çekerek güzel bir şekilde türkülerle gönderiyoruz. Arguvan'da ayrıcalıklı bir festival yapılıyor. Ondan dolayı da bütün sanatçı dostlarımız hiçbir ücret almadan katılıyorlar. Sanatçı dostlarımıza da özverilerinden dolayı teşekkür ederim. 'Arguvan bir derya, biz de o deryada bir damla olalım' diyorlar. Hepsine teşekkür ediyorum. Festivalimize katılan hemşerilerimize de teşekkür ediyorum."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.