ALTIN
 2.504,53
DOLAR
 32,2053
STERLİN
41,0337
EURO
 35,1156

İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü mesajları

İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü mesajları 

11 Mart 2020 18:04
 İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü mesajları

MALATYA MİLLETVEKİLİ AHMET ÇAKIR

Ahmet Çakır, İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Başkan Çakır’ın mesajı şöyle:

“Kurtuluş Savaşı’nda tarihe geçen büyük bir mücadele veren aziz milletimiz, her şeyini ortaya koyarak vatanına sahip çıkmıştır.

Dünyanın gıptayla izlediği bu eşsiz mücadele, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İstiklal Marşı’nın mısralarıyla ölümsüzleşmiştir. İstiklal Marşı milletimizin manevi değerlerini, milli kimliğini ve vatan sevgisini en müstesna biçimde anlatmaktadır.

Tarihimizin zor ve çetin günlerinde milletimize bağımsızlık umudu veren İstiklal Marşımız, her zaman yolumuza ışık tutacak, geleceğimizi aydınlatmaya devam edecektir.

İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’nde; İstiklal Marşımızın yazılmasına vesile olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, İstiklal Savaşı’nın tüm kahramanlarını rahmetle ve minnetle anıyor, saygılar sunuyorum.”

MALATYA VALİSİ AYDIN BARUŞ

İstiklal Marşı Türk Milletinin bağımsızlık aşkının, imkânsızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın, azim ve bin bir fedakârlıkla verilen kurtuluş mücadelesinin mısralara dökülmüş en müstesna örneğidir.

Türk Milleti, yetiştirdiği emsalsiz şahsiyetlerin kahramanca mücadeleleri sayesinde dünya tarihine damga vuran nadir milletlerden biri olmuştur. Malazgirt’ten Çanakkale’ye destan yazan devlet adamlarını; bu zaferleri kalıcı kılan ilim, irfan ve gönül erlerini ve daha nice büyük isimleri yetiştiren Milletimiz, bu eşsiz şahsiyetlerin miras bıraktığı değerleri tüm insanlığa armağan etmiştir.

İstiklal Marşımız, yüreği Vatan ve İstiklal sevgisiyle dolu bir Şairin, dizelerinde Milletinin ruhuna işleyen işgal acısına tercüman olması ve bağımsızlığına kast edenlere karşı bedeli ne olursa olsun boyun eğdiğine tarihin tanık olmadığı Aziz Türk Milleti'nin işgal güçlerine karşı kutlu kıyamını kelimelerle resmetmesi  nedeniyle son derece kıymetlidir.

Merhum Akif’in “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” diye ettiği duayı, işgal günlerinin hissiyatımızda ne kadar derin yaralar açtığının ve istiklalimizi kazanmak için ne büyük fedakârlıklar yaptığımızın en güzel ifadesi olarak Türk Gençliği'nin hafızasına kazıması gerekmektedir.

Bu müstesna gün vesilesiyle; İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif ERSOY’u ve başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere Milli Mücadelemizin Şanlı Kahramanlarını, tarihin derinliklerinden günümüze kadar canlarını ve kanlarını Vatan toprağına hediye eden Aziz Şehitlerimizi, ebediyete intikal eden Şanlı Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan

“Kurtuluş Savaşı’nda milletimizin yazdığı destanları dizelerine döken Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşımız ile milli mücadelenin ve milli iradenin hiçbir kuvvete teslim olmayacak kadar güçlü ve kararlı olduğunun, Türk Milleti’nin vatan sevgisini ve bağımsızlığa olan tutkusunu en güzel biçimde yansıtmaktadır.

İstiklal Marşımız, milletimizin bağımsızlık yolculuğunu, gönül yüceliğini, manevi değerlerini, milli kimliğini, vatan sevgisini en müstesna biçimde anlatan eşsiz bir eserdir. Konu vatan olunca gerektiğinde canını feda etmekten kaçınmayan büyük Türk milletinin kahramanlık destanı olan İstiklal Marşı bugün de vatanın ne kadar kutsal bir emanet olduğunu bizlere göstermektedir.

Bağımsızlık ruhumuzun tercümanı olan İstiklal Marşı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 12 Mart 1921 tarihli oturumunda okunarak, gözyaşları ve coşkulu alkışlarla kabul edilmiştir.

Bununla birlikte duamız o dur ki, “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” diyor, istiklal ve bağımsızlık yolunda can veren tüm şehitlerimize ve Mehmet Akif Ersoy’a rahmet diliyorum.

Ayrıca 12 Mart Perşembe günü saat 13.00’de Valiliğimiz, Büyükşehir, Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyelerimizin organizasyonuyla Öğretmenevi önünden başlatacağımız ‘İstiklalden İstikbale’ temalı yürüyüşümüze tüm hemşerilerimi davet ediyorum. ” dedi.

YEŞİLYURT BELEDİYE BAŞKANI MEHMET ÇINAR 

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar yayımladığı mesajında; “ Vatanı için gerektiğinde canını feda etmekten kaçınmayan büyük Türk milletinin kahramanlık destanı olan İstiklal Marşı bugün de bizlere vatanın ne kadar kutsal bir emanet olduğunu göstermektedir. Bundan 99 yıl önce Milli Şairimiz, vatanperver Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan milli marşımız, kabulünden sonra da dalga dalga yurdun dört bir yanına yayılarak, en zor ve çetin dönemlerde bile milletimize ilham kaynağı olmuştur.

Türk Milleti’nin bağımsızlığa ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Milli Marş olarak kabul edilmesinin yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyoruz.

Milletimizin bağımsızlık yolculuğunu, gönül yüceliğini, manevi değerlerini, milli kimliğini, vatan sevgisini en müstesna biçimde anlatan eşsiz bir eser olan İstiklal Marşımızın T.B.M.M.’de kabulünün 99.yıldönümünü kutladığımız bu anlamlı günde Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u  ve bütün milli mücadele kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum.” ifadelerine yer verdi.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder

Türk ulusunun bağımsızlığının sembolü olan İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ‘’Milli Marş’’ olarak kabul edilişinin 99. yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyoruz. Devletimizin ve milletimizin bağımsızlığının sembolü olan, Milli mücadele azminin kutlu eseri, milli mücadeleyi destanlaştıran İstiklal Marşımız, Milletimizin karanlık ufkun ardından doğacak şafağı müjdelemiştir. Millet olarak karşılaştığımız her tür badirelerden İstiklal ve istikbal mücadelesini daha büyük başarılarla sürdüreceğiz. İstiklal Marşı,  göklerdeki ay yıldızlı bayrağımızla birlikte milletimizin en önemli dönüm noktalarındandır.

İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’u “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” diye ettiği duayı, ülkemizin üzerine oynanan kirli oyunlardan sonra daha iyi anlıyoruz. İşgal günlerinin içimizde ne kadar derin yaralar açtığının ve istiklalimizi kazanmak için ne kadar büyük fedakârlıklar yapıldığını Türk Gençliği hafızasına kazıyacak ve unutmayacak.Bugün bizlere düşen en büyük görev, Mehmet Akif ve atalarımızın bizlere miras olarak bıraktığı bu vatanı, bu toprağı ve bu şanlı bayrağı var olduğumuz müddetçe sahip çıkarak, Milletimizin birliği ve vatanımızın bütünlüğünü korumak için mücadelemizi vereceğiz.

Bu duygularla milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY başta olmak üzere bu vatan uğruna canıyla, kanıyla, her şeyiyle yılmadan mücadele eden tüm aziz kahramanlarımızı ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.