ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Malatya'da 'En İyi Yaş Kayısı Yarışması' yapıldı

 

22 Temmuz 2022 08:17
Malatya'da 'En İyi Yaş Kayısı Yarışması' yapıldı

25. Malatya Kültür, Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivali kapsamında Malatya Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa düzenlenen 'En İyi Yaş Kayısı Yarışması' yapıldı. En iyi yaş Kayısı  Doğanşehir ve Darende ilçesinden çıktı.

Mişmiş Park Fuar alanında gerçekleştirilen yarışmaya, son Başbakan Binali Yıldırım'nda katıldığı  yarışmada konuşan  Binali Yıldırım; "Bugün bu kayısılar çiftçimiz kayısı üreticimizin numuneleri, bugün yarışa girdiler çok heyecanlı bir süreç yaşadılar, akşam kayısı festivali toplu yürüyüşünden sonra sonuçlar açıklanacak ama benim nazarımda sadece üçü değil bütün üreticiler birincidir. Üretmek çok kutsal bir şey üretmek insanlarımıza insanlara en büyük hizmetlerin başında geliyor. Kayısı sadece bir bahçe değil bir ülkenin en temel ihracat ürünü. Bunu en temel ihracat ürünü haline getiren Malatya'yı ve Malatya çiftçisine tebrik ediyorum, başarıların devamını diliyorum."dedi.

Hacıhaliloğlu ve Kabaaşı kategorisinde toplam 187 kayısı üreticisinin katıldığı yarışmada, jüri tarafından en iyi yaş kayısılar seçildi.

Kabaaşı kategorisinde birinciliği Doğanşehir İlçesinden Hüseyin Mete, Akçadağ ilçesinden katılan Hasan Genç ikinci ve Kale ilçesinden katılan Selim Kızıltaş ise üçüncü oldu.

Bir diğer kategori olan Hacıhaliloğlu türünde de Darende ilçesinden katılan Murat Özdemir birinci, Yeşilyurt ilçesinden katılan Hasan Genç ikinci ve Doğanşehir’den katılan Hatun Mete ise üçüncü oldu.

Yarışmada dereceye giren Birincilere Onbeşbin TL, İkincilere onikibinbeşyüz TL, Üçüncülere ise onbin TL. ödül olarak verildi. Ayrıca tüm katılımcılara budama makası ve testereden oluşan budama seti hediye edildi.Yarışmacılara ödüllerini Vali Hulusi Şahin verdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.