ALTIN
 2.104,05
DOLAR
 31,3822
STERLİN
39,7428
EURO
 34,0576

Anı defteri imza ve fotoğraf sergisi etkinliği

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü 6. Yıldönümü nedeniyle 15 Temmuz meydanında anı defteri imza ve resim sergisi etkinliği düzenlendi. 

15 Temmuz 2022 19:09
Anı defteri imza ve fotoğraf sergisi etkinliği

Malatya kapalı çarşı üzeri (15 Temmuz meydanı) üzerinde düzenlenen etkinliğe Malatya Valisi Hulusi Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 2. Ordu Harekat Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Zafer Uğur, İnönü Üniversitesi Rektörü Ahmet Kızılay, İl Jandarma Komutanı J.Kd. Alb. Ercan ALTIN, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren ve beraberindeki heyet Şehir Mezarlığında bulunan Şehitliği ziyaret ettiler.

15 Temmuz Şehidi Fuat Bozkurt’un mezarına çiçekler bırakan heyet, Şehit Fuat Bozkurt’un ailesiyle de bir süre sohbet ettiler. Okunan Kuran’ı Kerim Tilaveti ardından dua eden heyet Şehitlikten ayrıldı.

Şehitlik ziyaretinin ardından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı kapsamında kapalı çarşı üstünde ‘Anı Defteri’ni imzalayan Başkan Gürkan, “ Şanlı tarihi kahramanlık destanları, ilim irfan destanları ile dolu olan milletimiz, 15 Temmuz hain darbe kalkışması sırasında yeni bir Kahramanlık Destanı daha yazmıştır. Binlerce yıllık bir maziye sahip olan ülkemizi bölmek ve parçalamak isteyen şer odaklarının 15 Temmuz 2016 tarihinde ortaya koymaya çalıştıkları hain darbe kalkışması, amacına ulaşamadı.  Çünkü o gece karşılarında büyük bir inançla özgürlüğünü, bayrağını, ezanını, inancını, geleceğini korumak için, bedenini adeta siper etmiş bir millet duruyordu. Milli mücadele döneminde olduğu gibi, ülkemiz üzerinde oynanmak istenen hain darbe girişimi karşısında milletimiz etle tırnak olmuş, hep birlikte darbecileri püskürterek, darbecilere hadlerini bildirmiştir. Yüzyıllardır ülkemiz üzerinde hain emellerini gerçekleştirmek isteyenlere karşı erkeğiyle, kadınıyla, genciyle, yaşlısıyla söz konusu vatan olunca gerisi teferruattır diyerek bir an bile gözünü kırpmayan milletimiz, bu kararlı duruşlarıyla Cumhurbaşkanına ve devletine sahip çıkmıştır. Halkın daha başlangıçta darbenin meşruiyetini tanımayarak direniş göstereceği sinyalini açık bir biçimde vermesi, Türkiye siyaseti açısından da bir ilk olmuştur. Bu millet tankın karşısına, uçakların altına, mermilerin karşısına göğsünü siper eden şehitlerini ve gazilerini hiçbir zaman unutmayacaktır.  15 Temmuz hain darbe girişimini püskürten kahraman milletimizi bir kez daha yürekten kutluyorum. 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum. Allah, bir daha bu millete 15 Temmuzları yaşatmasın” ifadelerini kullandı.

İmza defterini imzalayan Malatya valisi Hulusi Şahin İse;  “15 Temmuz darbe teşebbüsü, yüce dinimiz İslam’ın gölgesine gizlenip devletimizin çeşitli kademelerine sızarak yıllarca insanımızın imkân ve değerlerini istismar eden bir grup eli kanlı FETÖ terör örgütü mensubunun vatanımızı, istiklal ve istikbalimizi yabancı güçlerin vesayeti altına almak amacıyla gerçekleştirdiği menfur bir saldırıdır.  Tarih boyunca nice ihaneti; feraset, cesaret ve fedakârlığı ile aşan milletimiz, 15 Temmuz gecesi sokaklara dökülmüş, Türkiye’nin dört bir tarafında müstesna bir direniş sergileyerek bu işgal girişimine de geçit vermemiştir. 251 vatan evladımızın şehit, yüzlercesinin gazi olduğu o gece Kurtuluş Savaşı’nın ruhuna yeniden bürünen aziz milletimiz, vatanı için vücudunu ağır silahların, savaş uçaklarının ve tankların önüne siper ederek yepyeni bir destan yazmıştır. Milletimizin şerefli ve vakur duruşu sayesinde ihanet çetesi hezimete uğramış, kanlı darbe girişimi bastırılmıştır.

 15 Temmuz gecesi; düşman tarafından devletimizin askeri kanadına sinsice yerleştirilmiş hainlere karşı devletimizin, milletimizin; Milli İrade ve Demokrasi uğruna vücudunu siper ederek ölümüne birleştiği, Türkiye Aşkına hainleri bozguna uğrattığı tarihi bir gecedir. Vatanımıza, sınırlarımıza, milli irademize veya bağımsızlığımıza göz diken düşmanlar; onların uzantıları olan şebekeler ya da örgütler iyi bilmelidir ki 15 Temmuz Diriliş Ruhu milletimizin bedenini asla terk etmeyecektir. Bu duygu ve düşüncelerle ihanet kalkışması sırasında, kadim tarihimizden günümüze kadar mübarek vatanımız için şehadet mertebesine ulaşan vatan evlatlarına ve Rahmet-i Rahman’a kavuşan Gazilerimize  Cenabı Allah (cc)’tan rahmet, şanlı Gazilerimize sağlıklı bir ömür,  başımızın tacı Şehit Ailelerimize Sabr-ı Cemil niyaz ediyor, Necip Türk Milletine huzur ve esenlikler diliyorum.” İfadelerine yer verdi.

 

Anı defterinin imzalanmasının ardından, Turgut Özal Üniversitesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği 15 Temmuz temalı karma resim ve fotoğraf sergisinin açılışı yapılarak ziyaret edildi.

 

 

 

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner43